skip to Main Content
Schoonmaakpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken tijdens MWC
Archieffoto

Schoonmaakpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken tijdens MWC

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De deelnemers aan de drukbezochte en internationaal bekende Mobile World Congress eind februari in Barcelona zullen te maken krijgen met vieze aankomst- en vertrekhallen op het vliegveld van de Catalaanse stad. De reden is omdat het schoonmaakpersoneel tussen 25 en 28 februari gaan staken.

Niet alleen zullen de deelnemers van het MWC in Barcelona geen gebruik kunnen maken van de diensten van Uber en Cabify en gaat het metropersoneel staken (een jaarlijks terugkerende traditie), ook zal men te maken krijgen met een vliegveld dat niet schoongemaakt zal worden omdat het schoonmaakpersoneel staakt.

Op 25, 26, 27 en 28 februari zal het personeel van het bedrijf Valoriza het werk neerleggen uit ontevredenheid over de beloofde contracten en vastgelopen onderhandelingen. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor alle schoonmaak in zowel de oude T2 terminal alsook de nieuwe T1 terminal. Het zijn de vakbonden CCOO en UGT die de 430 werknemers hebben opgeroepen te staken.

Op precies dezelfde data zal in de congreshallen Fira Gran Vía in L’Hospitalet de Mobile World Congress (MWC) plaatsvinden. Bij dit meerdaagse evenement worden meer dan 105.000 bezoekers verwacht waarvan het merendeel via het vliegtuig naar Barcelona reist.

Het metropersoneel kondigde eerder al aan ook tijdens het MWC te gaan staken. Op zich is dat niets nieuws want dat lijkt een jaarlijkse traditie te worden tijdens het Mobile World Congress.

Ook het veiligheidspersoneel op het vliegveld had een staking aangekondigd tussen 24 februari en 3 maart maar die is voorlopig opgeheven omdat de vakbonden een overeenkomst hebben kunnen sluiten met de verantwoordelijke bedrijven.

De deelnemers aan de mobiele technologie beurs zullen daarnaast te maken krijgen met een stad maar men recent een stap achteruit heeft gezet door het verdwijnen van Uber en Cabify uit de Catalaanse hoofdstad. Logischerwijze maken personen die zich bezighouden met de smartphone technologie gebruik van de diensten van deze smartphone apps maar dat zal dit jaar niet kunnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ze trekken in Barcelona echt alle mogelijke pesterijen uit de kast om maar van dat WMC af te komen!?
    Ik ben benieuwd hoe lang de organisatoren dit gedoe nog pikken. Er zijn toch tal van andere leuke opties, zoals bijvoorbeeld Madrid.???

    1. Ze hebben gelijk, het gaat toch zo hééééél goed met de economie en de tewerkstelling in Spanje dat je je dit toch kan veroorloven !!!!!! Vakbonden in héél de wereld zijn de mafkezen van deze eeuw, in de vorige eeuw waren ze echt wel noodzakelijk en verdedigden ze de arbeiders en veroordeelden de uitbuiters, nu hebben ze zo een groot kapitaal dat alleen nog gebruikt wordt om de economie te verkloten en de bedrijven en middenstanders op de vlucht te jagen. Alle redelijkheid is verdwenen en aangezien er een duidelijke politieke verwevenheid is blijven de corruptie en de zwarte kassen mooi gesloten. Regelmatig staken op de meest cruciale momenten tot het kalf verdronken is en dan zal het niet hun schuld zijn maar alweer die van de bedrijven. Lang leve de vakbond !!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken