Search
menu
Search

Spaanse Osborne Toro mag van de EU niet gebruikt worden in Bulgarije

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse Osborne Toro mag van de EU niet gebruikt worden in Bulgarije

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Osborne heeft een belangrijke strijd om de naam Toro in Luxemburg weten te winnen. Het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) heeft het Spaanse bedrijf gelijk gegeven en verbiedt een Bulgaars bedrijf de naam “Torro” te gebruiken omdat dit teveel lijkt op “Toro”, met één r dus.

Voor Osborne is de uitspraak van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) een grote overwinning omdat dit betekent dat geen enkel ander bedrijf binnen de Europese Unie een naam zal mogen gebruiken die te veel lijkt op “Toro” wat Spaans is voor stier.

Osborne is de eigenaar van de bekende zwarte stieren billboards in Spanje. In 1995 leek het erop dat deze zouden moeten verdwijnen maar uiteindelijk zijn ze jaren later beschermd als cultureel erfgoed.

Een Bulgaars bedrijf wilde verschillende producten gaan aanbieden onder de naam “Torro” met dubbel r wat volgens het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie te veel lijkt op de naam “Toro” met één r van Osborne.

Volgens het EUIPO zou er verwarring bij de consumenten kunnen ontstaan vanwege de gelijkenis van de twee namen. Om dat te voorkomen heeft het Europese Bureau het Spaanse bedrijf gelijk gegeven en het Bulgaarse bedrijf verboden de soortgelijke naam te gebruiken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?