skip to Main Content
Spaanse Osborne Toro mag van de EU niet gebruikt worden in Bulgarije
Pixabay

Spaanse Osborne Toro mag van de EU niet gebruikt worden in Bulgarije

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Osborne heeft een belangrijke strijd om de naam Toro in Luxemburg weten te winnen. Het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) heeft het Spaanse bedrijf gelijk gegeven en verbiedt een Bulgaars bedrijf de naam “Torro” te gebruiken omdat dit teveel lijkt op “Toro”, met één r dus.

Voor Osborne is de uitspraak van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) een grote overwinning omdat dit betekent dat geen enkel ander bedrijf binnen de Europese Unie een naam zal mogen gebruiken die te veel lijkt op “Toro” wat Spaans is voor stier.

Osborne is de eigenaar van de bekende zwarte stieren billboards in Spanje. In 1995 leek het erop dat deze zouden moeten verdwijnen maar uiteindelijk zijn ze jaren later beschermd als cultureel erfgoed.

Een Bulgaars bedrijf wilde verschillende producten gaan aanbieden onder de naam “Torro” met dubbel r wat volgens het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie te veel lijkt op de naam “Toro” met één r van Osborne.

Volgens het EUIPO zou er verwarring bij de consumenten kunnen ontstaan vanwege de gelijkenis van de twee namen. Om dat te voorkomen heeft het Europese Bureau het Spaanse bedrijf gelijk gegeven en het Bulgaarse bedrijf verboden de soortgelijke naam te gebruiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. ‘S lands wijs, ‘s lands eer. Als je in Bulgarije bent, moet je gewoon die heerlijke yoghurt nemen, maar toch geen Sherry? Ik zie het probleem niet.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken