menu: rubrieken, zoeken & meer

De neusspray tegen het coronavirus bij Spaanse apotheken te koop

De neusspray tegen het coronavirus bij Spaanse apotheken te koop
Beeld: Taffix

De neusspray tegen het coronavirus bij Spaanse apotheken te koop

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De neusspray van het merk Taffix wordt gebruikt als beschermende mechanische barrière tegen allergenen en virussen in de neusholte en zou ook het coronavirus voor bijna 100% moeten tegenhouden. Een wondermiddel dus zou je denken want het coronavirus komt juist via de neus een lichaam binnen. Maar de producent Nasus Pharma van Taffix bevestigd dat deze spray niet als vervanging dient van het verplichte mondkapje maar gezien kan worden als een extra barrière.

ATTENTIE: Wij omschrijven het product en de werkwijze in dit artikel maar wij raden niet aan om Taffix te gebruiken en al helemaal niet zonder mondkapje wat samen met de anderhalve meter afstand de beste bescherming blijft bieden.

Taffix biedt gedurende 5 uur een bescherming tegen allergenen en virussen in de neusholte. De neusspray kan het beste een paar minuten voorafgaand aan het betreden van openbare ruimtes, zoals werk, openbaar vervoer, scholen, bars, restaurants en elke andere plaats waar je zou kunnen communiceren met vreemden en een risico op infectie in de lucht geldt worden gebruikt. Taffix kan tot 3 keer gedurende de dag worden aangebracht.

Het corona-wondermiddel, zoals sommigen het omschrijven , moet echter gezien worden als een extra bescherming en barrière tegen het coronavirus. Deze neusspray zonder het verplichte mondkapje gebruiken wordt door de producent ten zeerste afgeraden.

De gepatenteerde technologie van Taffix creëert een vijandige micro-omgeving in de neus waar tot 97% tot 100% van de virussen in de lucht niet kunnen overleven. Taffix ultradunne gel in de neusholte die binnen 50 seconden werkt en die 5 uur bescherming biedt.

Taffix wordt wettelijk in Europa op de markt gebracht (CE- DE/CA09/0760/N18/001) en is in Spanje bij de apotheken te koop en in Nederland ook op bijvoorbeeld Amazon.nl (38 euro voor 1 flesje of 58,07 euro voor 4 flesjes)

Hoe werkt Taffix?

De neus is de primaire route van infectie voor alle virussen in de lucht. Het heeft een pH van 6,5 waar virussen gewoon van houden. Taffix neuspoederspray creëert een ultradunne gel in de neusholte die tot 5 uur bescherming biedt. De ultradunne gel verlaagt de pH van de neusholte tot 3,5, waarbij tot 97% van de virussen niet effectief worden gemaakt. 

Hoe moet je Taffix gebruiken?

Markeer jouw eigen fles en vermijd het delen met andere mensen om mogelijke overdracht van virussen of ziektekiemen te voorkomen. Vergeet niet om de fles voorzichtig in te drukken om overtollige poederuitstoot te voorkomen. Als gelijktijdig gebruik van een andere neusspray nodig is, moet Taffix daarna opnieuw worden aangebracht zodat de gecreëerde barrière niet wordt verstoord. T

affix kan naast andere behandelingen worden gebruikt, als onderdeel van een combinatie preventieve strategie in de strijd tegen virussen. Taffix is geen medicijn en veroorzaakt geen slaperigheid. 

Wie kan Taffix gebruiken?

Taffix is geschikt voor volwassenen, sporters en kinderen vanaf 12 jaar. Raadpleeg een arts voordat je Taffix gebruikt bij kinderen jonger dan 12 jaar of zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Gebruik dit product niet als je gevoelig bent voor HPMC, citroenzuur, natriumcitraat of benzalkoniumchloride.