Search
menu
Search

Mobile World Congress keert eind februari weer terug in Barcelona

Mobile World Congress keert eind februari weer terug in Barcelona
Beeld: Wikimedia

Mobile World Congress keert eind februari weer terug in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In februari 2020 was het Mobile World Congress in Spanje het eerste grote evenement dat vanwege de oprukkende corona-pandemie werd afgelast in Barcelona. Toen werd al gemeld dat men zeker terug zou komen en dat gebeurde ook in een afgeslankte vorm in juni 2021 op een andere datum dan normaal in februari. Maar dit jaar in 2022 zal het MWC weer op de normale datum en locatie plaatsvinden van 28 februari tot en met 3 maart in de Fira hallen in l’hospitalet de Llobregat.

Het Mobile World Congress (MWC) wordt elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat. Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen. Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc.

Dit jaar verwacht de organisatie GSMA tussen 28 februari en 3 maart tussen de 40.000 en 60.000 deelnemers aan de Mobile World Congress wat meer dan het dubbele zal zijn dan de afgeslankte versie in juni 2021 maar nog steeds niet de 100.000 die gehaald werd in het pre-Covid jaar 2019. De MWC zal een economische impact hebben op de stad Barcelona van zo’n 240 miljoen euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?