Search
menu
Search

Vrouw ontdekt die maanden met het lijk van haar moeder samenleefde in Vigo

Vrouw ontdekt die maanden met het lijk van haar moeder samenleefde in Vigo
Beeld: Archiefbeeld

Vrouw ontdekt die maanden met het lijk van haar moeder samenleefde in Vigo

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – In de gemeente Vigo (Galicië) is de gemeenschap rond de calle Caldas in de wijk Coia in rep en roer na een macabere ontdekking. Vrijdag vond de politie er het lijk van een vrouw op de tweede verdieping van een flatgebouw. De dochter van de vrouw leefde al lange tijd met het stoffelijk overschot samen.

De gebeurtenissen, die veel weg hebben van een politiefilm, begonnen een paar maanden geleden, toen een aantal buren van de calle Caldas een erg sterke, onaangename geur opmerkten. Na een buurtvergadering werd de politie van Vigo ingelicht om uit te zoeken wat er aan de hand was.

Afgelopen vrijdag om 11.15 uur belde de politie aan bij het appartement van waar de geur leek te komen. Toen de deur openging sloeg hen onmiddellijk een hevige stank in het gezicht. Op het bed van de slaapkamer vonden ze het gemummificeerde lichaam van een vrouw. 

De dochter van de vrouw, die de deur open had gedaan, verzekerde hen ervan dat ze haar moeder al maanden goed verzorgde en ook elke dag eten bracht. Ze vertelde de agenten dat ze haar de thee serveerde die ze graag dronk, maar dat een paar empanadillas haar slecht bevallen waren. Daar kwamen namelijk wormen uit, die de dochter in een potje bewaard had.

De gestorven vrouw was 90 jaar oud. De buren gaven aan dat ze weinig het huis uit kwam. Ze zagen wel regelmatig de dochter, maar niemand durfde te vermoeden welk drama zich achter de gesloten deur afspeelde. Volgens de politie leefde die dochter al een tijdje in een alternatieve werkelijkheid, waarin ze de dood van haar moeder niet kon of wilde erkennen. Ze krijgt momenteel hulp in een psychiatrisch centrum. Het lijk van het oude vrouwtje werd voor een autopsie afgevoerd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?