skip to Main Content

Andalusische Politie stopt falsifiëring in rijbewijzen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Diana Vilé) Afgelopen vrijdag heeft de Spaanse politie in Ecija (Sevilla) 12 personen opgepakt die worden verdacht rijbewijzen te falsificeren. Eind 2010 kreeg de plaatselijke politie argwaan toen een autorijschool plotseling een groot aantal inwoners verspreid over heel Andalusië aanmeldde voor het nationale rijexamen.

De directeur van de autoschool in kwestie haalde zijn leerlingen uit heel Andalusië. Elke leerling kreeg een vibrerende ontvanger te leen om de juiste antwoorden te geven op de theoretische examenvragen. Vooraf werden de antwoorden afgesproken. Eén vibratie stond voor het antwoord A, meerdere vibraties voor het antwoord B. Ook was bij elk theoretisch examen een frauderende persoon in de aula aanwezig. De persoon in kwestie zou al sinds maart 2010 zogenaamd bezig zijn het examen te halen.

Er zijn in totaal tien leerlingen met een vibrerende ontvanger opgepakt na afloop van het theoretisch examen. Ook de 57-jarige directeur van een Andalusische rijschool en zijn 35-jarige medewerker zijn opgepakt. De twaalf personen staan binnenkort terecht voor de Spaanse rechtsbank.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend