skip to Main Content

Hevige regenval zorgt voor veel problemen in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) De regen die al dagen met bakken uit de lucht komt vallen zorgt voor veel overlast in de provincie Girona waar de rivieren Muga, Fluvià en Baix buiten oevers dreigen te raken. De stijging van het waterpeil is sneller en meer dan normaal met dit soort aanhoudende regenbuien. Afgelopen weekend moesten drie jongens uit hun auto gered worden nadat ze probeerden een afgezet stuk weg over te rijden om zo een alcoholcontrole te vermijden. Hierbij kwamen ze vast te zitten in de rivier en moesten ze door de brandweer gered worden.

Naast de rivieren die buiten hun oevers dreigen te barsten, zijn ook de stuwmeren Foix en Portbou tot de nok toe gevuld. Goed nieuws voor de komende warme en droge zomer maar het stijgende waterpeil heeft er wel voor gezorgd dat deze twee stuwmeren en het stuwmeer van Boadella water weg moesten laten lopen vanwege de kritische situatie.

Op verschillende plaatsen zijn kleine aardverschuivingen waargenomen en aan de kust worden er golven waargenomen van soms wel 2,5 meter hoog. De brandweer en andere hulpdiensten hebben tientallen keren moeten helpen in zowel Girona, Tarragona en Barcelona

Barcelona

Ook in Barcelona zorgde een wolkbreuk dinsdagochtend voor een enorme wateroverlast op de wegen. Zo was de Ronda Litoral enkele uren afgesloten vanwege het feit dat de Ronda Litoral meer een rivier leek dan een weg en er diverse auto’s vast kwamen te staan. Het afsluiten van de weg had een 5 kilometer lange file tot gevolg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend