Nieuwe recorddaling van temperaturen in Murcia van 14 graden in slechts 24 uur tijd

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Inwoners van de deelstaat Murcia weten het waarschijnlijk ook niet meer wat ze moeten doen met dit weer. In de regio heeft men voor het eerst sinds 1995 en voor het eerst in 35 jaar tijd een zo’n hoge temperatuursdaling meegemaakt van 14 graden in slechts 24 uur tijd waarbij het kwik daalde van 26,4 graden op zaterdag naar 12,5 graden op maandag.

De weerspecialisten in Spanje vinden het kijken naar cijfers en jaartallen en de daarbij horende extremen en records geweldig. Ook in dit geval is er gekeken naar de extreme temperatuursveranderingen in Murcia. Terwijl er zaterdag nog sprake was van een strakblauwe lucht met heerlijke “zomerse” temperaturen van gemiddeld 26,4 graden is dat op maandag, nog geen 24 uur later, veranderd naar een gemiddelde temperatuur van 12,5 graden, een verschil van 14 graden dus.

Een zo’n grote en plotselinge daling is sinds 1995 niet meer voorgekomen en het is slechts de tweede keer in 35 jaar tijd dat dit heeft plaatsgevonden. Afgelopen vrijdag werd in het observatorium van Guadalupe de hoogste temperatuur ooit rond deze data van 37 graden gemeten. In 1988 werden op diezelfde plaats temperaturen gemeten van 32,6 graden maar dat was tegen het einde van maart en niet halverwege de maand zoals dit jaar.

Murcia heeft echter net zoals de buurprovincie Alicante in de Comunidad Valenciana de laatste dagen te maken gehad met veel regen, overstromingen en harde wind met snelheden tot wel 95 kilometer per uur. Ook sneeuwde het in de regio Murcia vanaf 1000 meter hoogte en heeft het op sommige plaatsen gehageld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.