Nieuwe recorddaling van temperaturen in Murcia van 14 graden in slechts 24 uur tijd

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Inwoners van de deelstaat Murcia weten het waarschijnlijk ook niet meer wat ze moeten doen met dit weer. In de regio heeft men voor het eerst sinds 1995 en voor het eerst in 35 jaar tijd een zo’n hoge temperatuursdaling meegemaakt van 14 graden in slechts 24 uur tijd waarbij het kwik daalde van 26,4 graden op zaterdag naar 12,5 graden op maandag.

De weerspecialisten in Spanje vinden het kijken naar cijfers en jaartallen en de daarbij horende extremen en records geweldig. Ook in dit geval is er gekeken naar de extreme temperatuursveranderingen in Murcia. Terwijl er zaterdag nog sprake was van een strakblauwe lucht met heerlijke “zomerse” temperaturen van gemiddeld 26,4 graden is dat op maandag, nog geen 24 uur later, veranderd naar een gemiddelde temperatuur van 12,5 graden, een verschil van 14 graden dus.

Een zo’n grote en plotselinge daling is sinds 1995 niet meer voorgekomen en het is slechts de tweede keer in 35 jaar tijd dat dit heeft plaatsgevonden. Afgelopen vrijdag werd in het observatorium van Guadalupe de hoogste temperatuur ooit rond deze data van 37 graden gemeten. In 1988 werden op diezelfde plaats temperaturen gemeten van 32,6 graden maar dat was tegen het einde van maart en niet halverwege de maand zoals dit jaar.

Murcia heeft echter net zoals de buurprovincie Alicante in de Comunidad Valenciana de laatste dagen te maken gehad met veel regen, overstromingen en harde wind met snelheden tot wel 95 kilometer per uur. Ook sneeuwde het in de regio Murcia vanaf 1000 meter hoogte en heeft het op sommige plaatsen gehageld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.