skip to Main Content
Nieuwe recorddaling van temperaturen in Murcia van 14 graden in slechts 24 uur tijd

Nieuwe recorddaling van temperaturen in Murcia van 14 graden in slechts 24 uur tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Inwoners van de deelstaat Murcia weten het waarschijnlijk ook niet meer wat ze moeten doen met dit weer. In de regio heeft men voor het eerst sinds 1995 en voor het eerst in 35 jaar tijd een zo’n hoge temperatuursdaling meegemaakt van 14 graden in slechts 24 uur tijd waarbij het kwik daalde van 26,4 graden op zaterdag naar 12,5 graden op maandag.

De weerspecialisten in Spanje vinden het kijken naar cijfers en jaartallen en de daarbij horende extremen en records geweldig. Ook in dit geval is er gekeken naar de extreme temperatuursveranderingen in Murcia. Terwijl er zaterdag nog sprake was van een strakblauwe lucht met heerlijke “zomerse” temperaturen van gemiddeld 26,4 graden is dat op maandag, nog geen 24 uur later, veranderd naar een gemiddelde temperatuur van 12,5 graden, een verschil van 14 graden dus.

Een zo’n grote en plotselinge daling is sinds 1995 niet meer voorgekomen en het is slechts de tweede keer in 35 jaar tijd dat dit heeft plaatsgevonden. Afgelopen vrijdag werd in het observatorium van Guadalupe de hoogste temperatuur ooit rond deze data van 37 graden gemeten. In 1988 werden op diezelfde plaats temperaturen gemeten van 32,6 graden maar dat was tegen het einde van maart en niet halverwege de maand zoals dit jaar.

Murcia heeft echter net zoals de buurprovincie Alicante in de Comunidad Valenciana de laatste dagen te maken gehad met veel regen, overstromingen en harde wind met snelheden tot wel 95 kilometer per uur. Ook sneeuwde het in de regio Murcia vanaf 1000 meter hoogte en heeft het op sommige plaatsen gehageld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Dan sla je het toch over en lees je het niet …. Het geeft aan dat er grote temperatuursverschillen zijn deze winter in Murcia, iets wat niet al te vaak gebeurt in die regio. Daarnaast zijn er records verbroken wat de moeite waard is om te vermelden en er wonen genoeg Nederlanders in die regio die het WEL lezen neem ik aan 😉

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken