skip to Main Content
Belgische zakenman koopt het Isla de Espalmador eiland voor de kust van Formentera

Belgische zakenman koopt het Isla de Espalmador eiland voor de kust van Formentera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Een Belgische zakenman familie uit Luxemburg heeft een akkoord bereikt met de eigenaren van het Isla de Espalmador voor de kust van het Balearen eiland Formentera om dit natuurparadijs te kopen. Het eiland waar het ses Salines natuurpark ligt stond al enkele jaren te koop waarbij de laatste vraagprijs was gedaald van 24 miljoen naar 22 miljoen euro. Volgens de krant Diario de Mallorca is het eiland nu voor 18 miljoen euro gekocht.

Het kleine eilandje S’Espalmador (Catalaans) of Isla de Espalmador (Spaans) is sinds 1932 privé-eigendom toen de opa van de huidige eigenaar het eiland kocht voor 42.500 peseta’s, omgerekend 255,43 euro. Het eiland is op dit moment eigendom van de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus Rosy die het eiland kregen van hun Britse opa Bernard Cinnamond die op zijn beurt 84 jaar geleden het eiland voor weinig geld kocht van de toenmalige Spaanse eigenaar Carlos Tur.

(Gebleken is dat het niet om een Belgische zakenman gaat maar om een familie uit Luxemburg, zie krant 20 Minutos)

Belg

Nu is de kans groot dat het eiland een nieuwe eigenaars zal krijgen afkomstig uit België. Voordat het zover is moeten de autoriteiten nog hun goedkeuring geven aangezien het verplicht is om de koop van te voren te melden. De Govern en de Consell de Formentera (Raad van Formentera) hebben altijd interesse getoond in het eiland maar konden het geld niet opbrengen om het natuurparadijs te kopen. De huidige eigenaren hebben altijd aangegeven dat ze liever hebben dat het eiland publiek eigendom blijft maar daar lijkt dus verandering in te gaan komen.

Pogingen

In 2016 stond dit kleine eilandje nog te koop voor 24 miljoen euro en was er een speciale aanbieding voor de regionale regering van de Balearen van 18 miljoen euro als zij dat bedrag in een keer zouden betalen. Die onderhandelingen met de staat mislukten waarna de eigenaren besloten om het in 2017 opnieuw in de verkoop te zetten, dit keer voor 22 miljoen euro. Dat is best veel geld als je bedenkt dat je niets met het eiland mag doen aangezien het beschermd natuurgebied is en dat er naast Menorca een eilandje ligt wat te koop staat voor slechts 5 miljoen euro. Dat is het eiland Colom waar tevens een woning op te vinden is en slechts 200 meter van Menorca ligt.

Beschermd

De Belgische zakenman familie uit Luxemburg die het eiland wellicht zal kopen mag dus eigenlijk niets met het eiland doen. De stranden zijn openbaar en iedereen mag er gebruik van maken en gezien het feit dat praktisch het hele eiland een beschermd natuurgebied is, is het dus niet mogelijk om er te bouwen etc.

Modderbaden

Overigens staat het eiland ook bekend om het modderbaden. Een “baño de barro” of “baño de lodo” zou gezond zijn voor de huid en dat is dan ook wat de mensen horen en lezen waardoor ze naar het eiland komen maar niets is minder waar. Er zijn geen specialisten die bevestigen dat een modderbad op het eiland of op elke andere plaats op de Balearen eilanden goed zou zijn voor de huid. Sterker nog, het is zelfs zeer ongezond en kan infecties veroorzaken, aldus de Conselleria de Media Ambiente, Agricultura y Pesca van de regionale overheid van de Balearen eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hij zal het als beleggging gekocht hebben, vermoed ik. Mensen die dit soort dingen kopen zwemmen in het geld. Het is dan beter dit te investeren dan op de bank te laten staan, waar je toch geen rente vangt. Of erger nog, dat de bank omvalt, zoals de Optimabank van Jeroen Piqeur.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken