skip to Main Content
Slang gevonden bij Lidl supermarkt op Ibiza

Slang gevonden bij Lidl supermarkt op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De klanten van een supermarkt in de gemeente Sant Antoni op het eiland Ibiza waren even flink geschrokken toen ze oog in oog stonden met een slang. Ibiza heeft de laatste jaren te maken met een slangeninvasie waarbij er jaarlijks duizenden slangen gevangen worden. In dit geval gaat het om een “serpiente de herradura” ofwel een hoefijzerslang van ongeveer 50 centimeter lang.

Nu bleek de schrik toch mee te vallen aangezien de slang al dood was en op het gras lag voor de deur van de Lidl supermarkt in Sant Antoni. De slang werd uiteindelijk gevonden door een vrouwelijke klant die in eerste instantie niet wist dat de slang al dood was. Het personeel van de Lidl heeft de slang weggehaald en de politie is later gekomen om de slang mee te nemen.

In dit geval ging het om een reeds overleden slang van ongeveer 50 centimeter lang maar op het eiland werden alleen vorig jaar al meer dan 2.500 slangen gevangen. Het gaat in de meeste gevallen om de hoefijzerslang  of de trapslang die niet op Ibiza horen te leven.

Een groot deel van de slangen is naar de eilanden gekomen via boomstronken zoals van olijfbomen die tegenwoordig veel als decoratie gebruikt worden. De slangensoorten die het meeste te vinden zijn op de eilanden zijn de “culebra de escalera” ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de “serpiente de herradura” ofwel hoefijzerslang, een soort die tot 2 meter lang kan worden. In beide gevallen gaat het om niet giftige slangen die liever vluchten dan aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen en dan behoorlijk van zichzelf af kunnen bijten.

Men raadt aan de slangen niet te benaderen of zelf proberen de slangen te vangen aangezien ze dan kunnen aanvallen. Mocht je gebeten worden dan zal dat even pijn doen maar er is niets aan de hand want ze zijn niet giftig. De wond dient wel gewassen en schoongemaakt te worden om daarna te desinfecteren. Als je een slang gezien hebt dien je 112 te bellen die dan specialisten en vrijwilligers naar je toe sturen om de slang te vangen.

Foto: Wikimedia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken