Stijgende lijn in woningverkopen in Spanje zorgt voor flinke toename makelaarskantoren

123rf
Beeld: 123rf

Stijgende lijn in woningverkopen in Spanje zorgt voor flinke toename makelaarskantoren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende heel 2017 werden er in Spanje meer dan een half miljoen woningen verkocht wat een stijging is van 16,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dankzij deze stijgende lijn in de verkoop van woningen hebben veel mensen opnieuw besloten een makelaarskantoor te openen om zo mee te liften met het succes van woningverkopen in Spanje.

Alleen al in januari van dit jaar werden er 1.044 bedrijven geopend die gerelateerd zijn met makelaardij, financiën en verzekeringen (inmobiliarias, financieras y seguros). Dat is meer dan de 706 die in januari 2017 worden geopend en een stijging van 47,9%. Het afgelopen jaar werd afgesloten met een stijging van 29,7% wat betreft de opening van kantoren die te maken hebben met de makelaardij, financiën en verzekeringen, aldus de krant El País.

Ten tijde van de economische- en bouwcrisis in Spanje werden overal de rolluiken gesloten omdat makelaars failliet gingen maar deze “persianas” worden nu weer geopend omdat er weer een stijgende lijn in de woningverkoop is.

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) stonden er in 2017 in totaal 168.540 bedrijven geregistreerd die zich alleen bezighouden met de verkoop van woningen, makelaars dus en een 5,9% meer dan de 159.212 makelaars in 2016. In sommige gevallen gaat het om franchises of makelaars van een groep waardoor de echte kantoren hoger uitviel in 2017 en eindigde op 184.886 makelaars.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.