Search
menu
Search

Stijgende lijn in woningverkopen in Spanje zorgt voor flinke toename makelaarskantoren

Oeps ... foto ontbreekt!

Stijgende lijn in woningverkopen in Spanje zorgt voor flinke toename makelaarskantoren

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende heel 2017 werden er in Spanje meer dan een half miljoen woningen verkocht wat een stijging is van 16,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dankzij deze stijgende lijn in de verkoop van woningen hebben veel mensen opnieuw besloten een makelaarskantoor te openen om zo mee te liften met het succes van woningverkopen in Spanje.

Alleen al in januari van dit jaar werden er 1.044 bedrijven geopend die gerelateerd zijn met makelaardij, financiën en verzekeringen (inmobiliarias, financieras y seguros). Dat is meer dan de 706 die in januari 2017 worden geopend en een stijging van 47,9%. Het afgelopen jaar werd afgesloten met een stijging van 29,7% wat betreft de opening van kantoren die te maken hebben met de makelaardij, financiën en verzekeringen, aldus de krant El País.

Ten tijde van de economische- en bouwcrisis in Spanje werden overal de rolluiken gesloten omdat makelaars failliet gingen maar deze “persianas” worden nu weer geopend omdat er weer een stijgende lijn in de woningverkoop is.

Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) stonden er in 2017 in totaal 168.540 bedrijven geregistreerd die zich alleen bezighouden met de verkoop van woningen, makelaars dus en een 5,9% meer dan de 159.212 makelaars in 2016. In sommige gevallen gaat het om franchises of makelaars van een groep waardoor de echte kantoren hoger uitviel in 2017 en eindigde op 184.886 makelaars.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?