skip to Main Content
Vijf jachthonden vallen fietser aan in Miravet, Tarragona

Vijf jachthonden vallen fietser aan in Miravet, Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een fietser die op zijn mountainbike een route aan het fietsen was nabij het kasteel van Miravet in de provincie Tarragona, is het afgelopen weekend zwaargewond geraakt toen de man door vijf grote jachthonden werd aangevallen. De fietser werd door de honden gebeten in armen, benen en schouders en werd door de jager al bloedend achtergelaten.

Het voorval deed zich afgelopen zaterdag rond 12 uur voor op de Cami de les Flors in de gemeente Miravet, in het zuiden van de provincie Tarragona. Tijdens de fietstocht op zijn mountainbike werd hij plots van zijn fiets getrokken door vijf grote en agressieve jachthonden. De jager bevond zich in de nabijheid en het was pas toen deze op zijn jacht trompet blies dat de honden de fietser los lieten.

Nadat de honden weggingen en de fietser al bloedend achterlieten vertrok ook de jager zonder de gewonde man te helpen. De fietser kon uiteindelijk zijn broer bellen die hem later naar het ziekenhuis kon brengen waar hij geholpen werd aan zijn ernstige bijtwonden.

Later is gebleken dat de jager eerder problemen heeft gehad met dezelfde honden die al eens iemand anders hebben aangevallen. De jager is een inwoner van de gemeente Mora d’Ebre en liep zonder wapen met de honden op het pad waar ook de fietser zich bevond. Na de aanval en melding bij de politie konden de agenten achterhalen over welke jager het ging en werden de honden in beslag genomen en voorlopig in afwachting van wat een rechter zal oordelen naar een kennel gebracht.

Terwijl de gewonde man na een operatie van meer dan vier uur nog steeds in het ziekenhuis ligt is de politie een onderzoek gestart waarbij de man onder andere zal worden aangeklaagd voor het niet verlenen van hulp na de aanval. De jachtpapieren van de jager zijn in orde en hij liep zonder wapen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ze hadden beter die jager in de bak kunnen gooien. Dat is de schuldige. Die heeft die honden zo getraind. En dan nog iemand zwaar gewond zo achterlaten. Jagers zijn en blijven krapuul!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken