Search
menu
Search

Spaanse jongeren demonstreren tegen klimaatverandering

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse jongeren demonstreren tegen klimaatverandering

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje zullen duizenden studenten en jongeren zich voegen bij de internationale manifestaties vanwege de klimaatverandering. In meer dan 40 steden staan voor deze vrijdag in Spanje protestmarsen gepland en wordt er gesproken van een nieuwe 15M-beweging.

Deze vrijdag 15 maart zullen duizenden studenten en jongeren in Spanje meedoen aan een internationale klimaatstaking waarmee zij in de voetsporen treden van de 16-jarige Zweedse activiste Greta Thunberg.

Greta Thunberg (3 januari 2003) is een Zweedse klimaatactiviste. Ze raakte bekend toen ze besloot om na de zomervakantie tot de Zweedse parlementsverkiezingen op 9 september 2018 elke schooldag te staken en met een spandoek buiten het Zweeds parlement post te vatten om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering. Na de verkiezingen staakte ze iedere vrijdag.

In Spanje staan manifestaties gepland in een 40-tal steden waaronder Madrid, Barcelona, ​​Gerona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Málaga, Zaragoza, Palma, A Coruña, Valladolid, Albacete, Santa Cruz de Tenerife, Granada en Badajoz. Wereldwijd doen meer dan 89 landen mee met de klimaatstaking.

De manifestanten eisen onmiddellijk actie om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De klimaatstaking vormt onderdeel van de Fridays For Future (FFF) campagne die gekenmerkt wordt door de onafhankelijkheid ten opzichte van organisaties en politieke partijen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?