Spaanse jongeren demonstreren tegen klimaatverandering

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Spaanse jongeren demonstreren tegen klimaatverandering

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje zullen duizenden studenten en jongeren zich voegen bij de internationale manifestaties vanwege de klimaatverandering. In meer dan 40 steden staan voor deze vrijdag in Spanje protestmarsen gepland en wordt er gesproken van een nieuwe 15M-beweging.

Deze vrijdag 15 maart zullen duizenden studenten en jongeren in Spanje meedoen aan een internationale klimaatstaking waarmee zij in de voetsporen treden van de 16-jarige Zweedse activiste Greta Thunberg.

Greta Thunberg (3 januari 2003) is een Zweedse klimaatactiviste. Ze raakte bekend toen ze besloot om na de zomervakantie tot de Zweedse parlementsverkiezingen op 9 september 2018 elke schooldag te staken en met een spandoek buiten het Zweeds parlement post te vatten om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering. Na de verkiezingen staakte ze iedere vrijdag.

In Spanje staan manifestaties gepland in een 40-tal steden waaronder Madrid, Barcelona, ​​Gerona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Málaga, Zaragoza, Palma, A Coruña, Valladolid, Albacete, Santa Cruz de Tenerife, Granada en Badajoz. Wereldwijd doen meer dan 89 landen mee met de klimaatstaking.

De manifestanten eisen onmiddellijk actie om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De klimaatstaking vormt onderdeel van de Fridays For Future (FFF) campagne die gekenmerkt wordt door de onafhankelijkheid ten opzichte van organisaties en politieke partijen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.