skip to Main Content
Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar
Diario Sur

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het huidige vliegveld Málaga-Costa del Sol bestaat komende 2 september 100 jaar en dat moet gevierd worden. Terwijl op 2 september het vliegveld officieel open ging 100 jaar geleden werden in maart 1919 de eerste proefvluchten uitgevoerd om te bekijken wat de beste locatie zou zijn voor het toekomstige vliegveld.

Op woensdag werd gevierd dat men deze eerste proefvluchten uitvoerde op de plaats die maanden later op 2 september in 1919 de eerste officiële commerciële vlucht ontving tussen Toulouse-Barcelona-Alicante-Málaga-Casablanca. Van de eerder genoemde vliegvelden is Málaga de enige die zich nog op dezelfde plaats van 100 jaar geleden bevindt.

Het was op 9 maart 1919 om 10.30 uur dat een Salmson 2A over de stad Málaga vloog om te kijken waar men kon landen. Dat werd het terrein genaamd El Rompedizo waar enkele maanden later het vliegveld werd geopend en waar het vliegveld van de Costa del Sol zich nog steeds bevindt.

Die eerste vlucht in 1919 zorgde ervoor dat nu anno 2019 honderd jaar later het vliegveld van Málaga-Costa del Sol het derde belangrijkste van het vasteland en het vijfde van heel Spanje (dus inclusief eilanden) is. In 2018 maakten 19 miljoen passagiers gebruik van het vliegveld maar de afgelopen eeuw loopt dat aantal op naar ongeveer 400 miljoen passagiers.

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar

La Opinion de Málaga

Deze 9 maart 2019 landde op hetzelfde tijdstip (10.30 uur) een Airbus A319 van Easyjet afkomstig uit Liverpool met 155 passagiers die door de waterstralen van de brandweer verwelkomt werd. Er waren ook twee kleinere vliegtuigen (een Piper Warrior III en Cessna 182) van de Real Aeroclub de Málaga en Association Memoire d’Aéropostale uit Toulouse die de exacte route van 100 jaar geleden vlogen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken