Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar
Beeld: Diario Sur

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het huidige vliegveld Málaga-Costa del Sol bestaat komende 2 september 100 jaar en dat moet gevierd worden. Terwijl op 2 september het vliegveld officieel open ging 100 jaar geleden werden in maart 1919 de eerste proefvluchten uitgevoerd om te bekijken wat de beste locatie zou zijn voor het toekomstige vliegveld.

Op woensdag werd gevierd dat men deze eerste proefvluchten uitvoerde op de plaats die maanden later op 2 september in 1919 de eerste officiële commerciële vlucht ontving tussen Toulouse-Barcelona-Alicante-Málaga-Casablanca. Van de eerder genoemde vliegvelden is Málaga de enige die zich nog op dezelfde plaats van 100 jaar geleden bevindt.

Het was op 9 maart 1919 om 10.30 uur dat een Salmson 2A over de stad Málaga vloog om te kijken waar men kon landen. Dat werd het terrein genaamd El Rompedizo waar enkele maanden later het vliegveld werd geopend en waar het vliegveld van de Costa del Sol zich nog steeds bevindt.

Die eerste vlucht in 1919 zorgde ervoor dat nu anno 2019 honderd jaar later het vliegveld van Málaga-Costa del Sol het derde belangrijkste van het vasteland en het vijfde van heel Spanje (dus inclusief eilanden) is. In 2018 maakten 19 miljoen passagiers gebruik van het vliegveld maar de afgelopen eeuw loopt dat aantal op naar ongeveer 400 miljoen passagiers.

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar
La Opinion de Málaga

Deze 9 maart 2019 landde op hetzelfde tijdstip (10.30 uur) een Airbus A319 van Easyjet afkomstig uit Liverpool met 155 passagiers die door de waterstralen van de brandweer verwelkomt werd. Er waren ook twee kleinere vliegtuigen (een Piper Warrior III en Cessna 182) van de Real Aeroclub de Málaga en Association Memoire d’Aéropostale uit Toulouse die de exacte route van 100 jaar geleden vlogen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.