Search
menu
Search

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar

Oeps ... foto ontbreekt!

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het huidige vliegveld Málaga-Costa del Sol bestaat komende 2 september 100 jaar en dat moet gevierd worden. Terwijl op 2 september het vliegveld officieel open ging 100 jaar geleden werden in maart 1919 de eerste proefvluchten uitgevoerd om te bekijken wat de beste locatie zou zijn voor het toekomstige vliegveld.

Op woensdag werd gevierd dat men deze eerste proefvluchten uitvoerde op de plaats die maanden later op 2 september in 1919 de eerste officiële commerciële vlucht ontving tussen Toulouse-Barcelona-Alicante-Málaga-Casablanca. Van de eerder genoemde vliegvelden is Málaga de enige die zich nog op dezelfde plaats van 100 jaar geleden bevindt.

Het was op 9 maart 1919 om 10.30 uur dat een Salmson 2A over de stad Málaga vloog om te kijken waar men kon landen. Dat werd het terrein genaamd El Rompedizo waar enkele maanden later het vliegveld werd geopend en waar het vliegveld van de Costa del Sol zich nog steeds bevindt.

Die eerste vlucht in 1919 zorgde ervoor dat nu anno 2019 honderd jaar later het vliegveld van Málaga-Costa del Sol het derde belangrijkste van het vasteland en het vijfde van heel Spanje (dus inclusief eilanden) is. In 2018 maakten 19 miljoen passagiers gebruik van het vliegveld maar de afgelopen eeuw loopt dat aantal op naar ongeveer 400 miljoen passagiers.

Vliegveld Málaga bestaat (bijna) 100 jaar
La Opinion de Málaga

Deze 9 maart 2019 landde op hetzelfde tijdstip (10.30 uur) een Airbus A319 van Easyjet afkomstig uit Liverpool met 155 passagiers die door de waterstralen van de brandweer verwelkomt werd. Er waren ook twee kleinere vliegtuigen (een Piper Warrior III en Cessna 182) van de Real Aeroclub de Málaga en Association Memoire d’Aéropostale uit Toulouse die de exacte route van 100 jaar geleden vlogen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?