UPDATE 15: 289 coronavirus doden en 7.800 besmettingen in Spanje

UPDATE 15: 289 coronavirus doden en 7.800 besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste update (14) over de coronavirus crisis in Spanje op zaterdag is het aantal besmettingen opnieuw gestegen van 6.250 naar meer dan 7.800 zondagmiddag, opnieuw een stijging van meer dan 1.500 op één dag. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal is gestegen van 193 op zaterdag naar 289 op zondag, bijna 100 meer. In alle gevallen van de overledenen gaat het om personen ouder dan 65 jaar met aandoeningen terwijl er slechts een klein deel van de besmette personen slecht aan toe is. 

Spanje heeft vrijdagmiddag de noodsituatie afgekondigd die op zaterdag 14 maart is ingegaan met drastische maatregelen. Welke maatregelen dat zullen zijn is via de link in de rode balk hierboven te lezen. In ons artikel ‘Vragen en antwoorden over de noodtoestand in Spanje’ proberen we tevens antwoorden te geven op de vragen van de lezers.

Overledenen in Spanje

Van de 7.800 geregistreerde gevallen zijn er op het moment van schrijven 6.888 actief, zijn er 517 mensen gezond verklaard en zijn er 289 personen aan/met het coronavirus overleden in Spanje. 

213 van deze overledenen zijn geregistreerd in de Madrid regio gevolgd door 22 in Baskenland, 10 in Castilla-La Mancha, 9 in Castilië en León, 8 in Catalonië, 7 in Aragón, 5 in Andalusië, 3 in La Rioja, 2 in Extremadura, 2 in Galicië, 1 in Asturië, 1 op de Balearen, 1 op de canarische Eilanden en 1 in Navarra.

In het geval van de overledenen gaat het om personen die allemaal ouder zijn dan 70 jaar en al ziek waren voordat ze besmet raakten met het COVID-19 virus waardoor hun gezondheidssituatie achteruit ging.

Besmettingen in Spanje

De regio Madrid heeft de meeste besmettingsgevallen met 3.544 gevolgd door 715 in Catalonië, 630 in Baskenland, 437 in Andalusië, 409 in de Valencia regio, 401 in Castilla-La Mancha, 300 in La Rioja, 292 in Castilië en León, 196 in Navarra, 195 in Galicië, 147 in Aragón, 142 in Asturië, 109 op de Canarische Eilanden, 95 in Extremadura, 71 in Murcia, 55 op de Balearen, 51 in Cantabrië, 8 in Melilla en 1 in Ceuta.

Op het moment van schrijven liggen 272 personen op de intensive care afdelingen van diverse ziekenhuizen, waarvan 180 in de Madrid regio en in Baskenland en de Valencia regio. In 90% van de gevallen zijn de personen besmet geraakt via Italië waarbij men spreekt over een geïmporteerd virus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.