skip to Main Content
Doe mee en geef aan wat volgens jou het mooiste Nationale Natuurpark van Spanje is

Doe mee en geef aan wat volgens jou het mooiste Nationale Natuurpark van Spanje is

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje is een land vol afwisseling en met tal van spectaculaire natuur parken die allemaal de moeite waard zijn om er een bezoek aan te brengen. In totaal heeft Spanje 15 Nationale Parken of Parques Nacionales waarvan de bergen Covadonga in de Picos de Europa en het Ordesa natuurpark in de Pyreneeën de eerste waren en al in 1916 als beschermd natuurgebied werden aangeduid. Sindsdien is dat aantal gegroeid tot de huidige 15 natuurparken die het land rijk is.

Spanje was met de benoeming van natuurgebieden tot beschermde Nationale Parken een van de pioniers op het gebied van de natuurbescherming. Dat gebeurde in het geval van Spanje 100 jaar geleden in 1916 toen de Montañas de Covadonga in Asturië en het Ordesa gebergte met de Monte Perdido in Aragón tot eerste beschermde Nationale Parken werden benoemt. Hieronder een overzicht van Spanje’s 15 Nationale Parken, ken jij ze al? Geef aan wat volgens jou de mooiste en spectaculairste nationale parken zijn.

Lees ook: De 15 Nationale Parken van Spanje op een rij

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Prachtig al deze geweldige plekken en parken in Spanje een aantal hebben we bezocht, maar vergeet niet de Peñon de Ifach in Calp en het zoutmeer met zijn nu altijd aanwezige Flamingos. De flanken van de Berg Peñon de Ifach zijn al meer dan 25 een nationaal park ook de zoutmeren zijn tot beschermd gebied verklaard.
    Enfin genieten maar….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken