skip to Main Content
Politie Marbella gaat deze zomer mensen met ontbloot bovenlichaam beboeten
Diario Sur

Politie Marbella gaat deze zomer mensen met ontbloot bovenlichaam beboeten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Sur

MÁLAGA – Ga je deze zomer naar Marbella, heb je het warm en doe je op straat je t-shirt uit om lekker fris met een ontbloot lichaam rond te lopen dan kun je er van uit gaan dat je een flinke boete kunt krijgen mocht de politie je zien. De gemeente van de luxe badplaats heeft besloten een einde te maken aan dit goedkope imago en gaat boetes uitschrijven tot 750 euro.

Het is een doorn is het oog, hoort niet bij een populaire en luxe badplaats als Marbella en is daarnaast onhygiënisch, aldus de gemeente. In juli vorig jaar werd er al over gesproken dat men de lokale wetten wilde wijzigen om het rondlopen zonder shirt te verbieden en strafbaar te maken en deze zomer gaat die wet in voor zowel Marbella alsook Puerto Banus, waar de meeste klachten werden geregistreerd vorig jaar.

De politie kan beoordelen welke bekeuring te geven want deze lopen van 100 tot 750 euro en ligt er ook aan of iemand voor de eerste, tweede of derde keer betrapt wordt zonder shirt, de persoon, de staat waarin deze persoon zich bevindt etc. Daarnaast gelden deze boetes ook voor personen die in hun ondergoed rondlopen of met accessoires waarbij geslachtsdelen te zien zijn, iets wat veel te zien is bij vrijgezellenfeesten. Ook het rondlopen met seksueel getinte voorwerpen zoals opblaaspoppen, apparaten etc. is verboden.

Het verbod geldt alleen voor openbare plaatsen zoals straten, boulevards en pleinen waar het normaal wordt gezien om met een shirt aan te lopen. Uiteraard geldt de nieuwe verordening niet op het strand waar het wel is toegestaan om zonder shirt te lopen. Het verbod op de seksueel getinte uitlatingen en voorwerpen geldt overal, dus ook op de stranden.

Marbella is niet de eerste kustplaats waar men een soortgelijke gemeentelijke verordening wil instellen. Dat gebeurde ook al eerder in diverse andere badplaatsen en zelfs in de stad Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Volgens mij spreken ze aan alle costa´s ieder jaar weer dezelfde wens uit, namelijk het hard optreden tegen dit fenomeen maar uiteindelijk zie ik ze nog elke zomer weer blote bast rond lopen. Ik zou het toejuichen als er gewoon 1 simpele regel/wet voor komt, en volgens mij is die er ook al, maar men moet het dan wel gaan handhaven. Helaas zoals Rob ook zegt, grote kans dat men bang is om toeristen weg te jagen, maar waar gaan ze dan heen? In andere landen is men vaak nog veel strenger dan hier.

  En helaas, men roept heel makkelijk het zijn vooral de Britten, en dat zal zijn omdat er heel veel Britten naar Spanje komen, maar toch hoor ik ook heel veel Nederlands bij mensen die hun shirt niet aanhebben. Ik spreek dan even over de Costa del Sol in dit geval.

  Ik stel mensen gewoon heel simpel de vraag als het me stoort ¨doet u dat in uw eigen land ook??¨ En 99% zegt dan nee, dan is het heel simpel om te zeggen ¨doe dat dan hier, waar u te gast bent, ook niet¨

  1. Als je zoiets zegt dan wordt je
   A verbaal uitgekafferd
   B men zegt dat ge uw ogen dan maar moet toe doen of het afstappen
   C nen boks op uw oog als er alcohol/drugs mee een rol spelen

   1. Dat is mij nog nooit overkomen.
    Misschien hebben ze zelfs als ze dronken zijn nog respect voor me, wie zal het zeggen.
    Maar het hangt er ook vanaf hoe jezelf de vraag stelt en of je rustig blijft of niet.
    Het is de toon die de muziek maakt Martin.
    En ze toespreken in hun eigen taal doet ook al wonderen.

 2. Het is mij over komen zit in een vliegtuig.en er wil iemand Naast mij
  Gaat zitten, bloot bovenlijf natuurlijk, Ben opgestapt en heb via hostess gevraagd of ik captain
  Kon spreken, en ja, shirt aan of direct weer uitstappen, je kunt dus
  Zelf ook wel wat doen niet bij hele groepen, dat kan problemen op
  Leveren, dat realiseer ik mij ook wel
  Je behoeft niet alles te slikken

 3. Laten ze dat in Benidorm ook maar doen, het loopt de spuigaten uit.
  Ze weten van gekheid niet wat ze zullen doen. Ze leven zich helemaal uit hier. Bij de Chinese winkels moet die rommel verboden worden.

 4. Is eigenlijk gewoon elementaire beleefdheid dat je gekleed het strand verlaat. Je gaat toch ook niet in pijama de stad in. Helaas is die elementaire beleefdheid dikwijls omgekeerd evenredig met het aantal tattoos….

 5. Eindelijk het zal tijd worden dit soort walchelijke respectloze gedrag te beboeten.
  Hoe haalt men het in het hoofd , dat hoort alleen OP het strand en NIET op straat of
  op terrasjes. Ook de kinderen MOET dat aangeleerd worden, jong geleerd oud gedaan, toch?!
  In El Albir was het ook een gegeven. Je gaat thuis toch ook niet zo de supermarkt in o.a. ….???

  1. Helemaal mee eens. Het lijkt misschien betuttelend, maar het gaat hier om basis fatsoensnormen.
   Mogen ze ook in Benidorm snel invoeren. Maar dat zullen ze niet durven, met al dat Britse plebs daar.

  2. Waarom op de boulevards zeker in dat Albir met dat pl….. keien strand.
   Maarja praters ten top en zelf bloot lopen onder tussen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken