Toename aantal kijkers voor streamingdiensten in Spanje

Toename aantal kijkers voor streamingdiensten in Spanje
Beeld: 123rf

Toename aantal kijkers voor streamingdiensten in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de noodtoestand in Spanje moet iedereen binnenshuis blijven en veel mensen gebruiken die tijd om films, series en documentaires te bekijken. Het gebruik van de bekende streamingdiensten is sinds 15 maart flink toegenomen in Spanje waarbij de grootste stijging werd genoteerd bij HBO.

Netflix is nog steeds de ‘rey’ onder de streamingdiensten maar er is een wereld buiten Netflix om. Naast de reguliere televisie waar recordaantallen kijkers werden geregistreerd, steeg ook het aantal kijkers van de streamingdiensten in Spanje.

Volgens de cijfers van de website Business Insider heeft HBO de grootste stijging meegemaakt met 244%. Als tweede staat Filmin op de lijst met een stijging van 235% gevolgd door Movistar Plus, de streamingdienst van de grootste Spaanse telecomprovider, met een stijging van 209%.

Het wereldbekende Netflix staat op een vierde plaats met een stijging van 186% maar Netflix werd al door het meeste aantal Spanjaarden bekeken. Daarachter staat Amazon Prime, de streamingdienst van Amazon waarvan het gebruik met 176% steeg.

Disney+ werd tijdens de noodtoestand gelanceerd dus deze streamingdienst heeft nog geen plaats op de toplijst weten te bereiken maar Disney+ wist in twee weken tijd wel een aardig aandeel in kijkers weten te krijgen.

Het aantal kijkers bij Netflix steeg dan wel minder dan dat van HBO, Netflix wist wel de meeste kijkers te trekken bij de streamingdiensten met een aandeel van 21,5%. Netflix wordt gevolgd door HBO met 15,8% en dan Movistar Plus met 12,9%, Amazon Prime met 11,7%, Filmin met 5,7% en Disney+ met 3,9%. 

Overigens is de verkoop van bier, alcoholische dranken, chips en snacks ook gestegen sinds de aanvang van de noodtoestand dus blijkbaar zitten veel mensen op de bank met een zak chips en een biertje of glas wijn naar de films en series te kijken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.