Corendon, TUI en kabinet organiseren tweede proefreis naar Gran Canaria

Corendon, TUI en kabinet organiseren tweede proefreis naar Gran Canaria
Beeld: Corendon.nl

Corendon, TUI en kabinet organiseren tweede proefreis naar Gran Canaria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De reisbranche en het Nederlandse kabinet organiseren begin mei een tweede proefreis naar het Spaanse Gran Canaria. Samen met de bevindingen van de eerste proefreis naar Rhodos moet die leren onder welke voorwaarden mensen straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen.

De eerste proefreis naar het Griekse eiland Rhodos is georganiseerd door Sunweb maar de proefreis naar het Spaanse Canarische Eiland Gran Canaria wordt georganiseerd door Corendon en TUI. 

Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich vanaf maandag 19 april aanmelden. TUI en Corendon maken daarna een keuze waarbij ze rekening houden van een juiste verhouding man en vrouw en leeftijdsgroepen. Maandag 19 april worden ook de exacte reisdatum, de prijs en de testvereisten bekend gemaakt.

De uit 25.000 aanmeldingen geselecteerde 189 deelnemers aan de nu lopende reis naar Rhodos verblijven de hele reis in een resort en mogen deze niet verlaten. Mensen die deelnemen aan de tweede reis naar Gran Canaria zitten daar 8 dagen in een resort dat zij wel mogen verlaten.

Ook voor de proefreis naar Gran Canaria zijn 180 plaatsen beschikbaar, 90 voor Corendon en 90 voor TUI.  De vluchten worden verzorgd door Corendon Dutch Airlines en alle gasten verblijven All Inclusive in het RIU Gran Canaria hotel in Maspalomas.

Tijdens de reis en het verblijf moeten de reizigers zich aan alle bestaande coronaregels en -protocollen houden. Voor vertrek moet een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest worden afgegeven en voor terugkeer een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest. Na thuiskomst gaan reizigers in thuisquarantaine.

Tot en met 15 mei blijft het reisadvies in Nederland negatief en vraagt het Nederlandse kabinet mensen om niet naar het buitenland te reizen. Ook in de meivakantie blijven internationale reizen een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. 

Voor de periode daarna wil het Nederlandse kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land, waardoor versoepelingen mogelijk zijn voor landen met een laag besmettingsrisico.

De kosten voor deelname aan de tweede proefreis zijn voor de reiziger zelf terwijl de reisorganisaties de kosten dragen voor de benodigde NAAT(PCR)- en sneltesten en het Rijk betaalt de onderzoekskosten. 

Als ontwikkelingen in Nederland of een van de landen van bestemmingen tot grotere risico’s leiden, kan op elk moment worden besloten de proefreis te annuleren of af te breken.

Gedragsonderzoekers brengen tijdens de reizen in kaart hoe Nederlanders bewogen kunnen worden zich ook in de verschillende vakantie-omgevingen zo goed mogelijk aan basisregels als het regelmatig wassen en ontsmetten van de handen, de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje te houden. 

De eerste onderzoeksresultaten van de proefreis naar Rhodos worden volgende week al opgeleverd, zodat deze kunnen worden meegenomen in het onderzoek op Gran Canaria. Medio mei moeten beide onderzoeken zijn afgerond.

Bron: Rijksoverheid, TUI en Corendon

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.