Search
menu
Search

Barcelona heeft een overpopulatie van meer dan 103.000 duiven in de stad

Barcelona heeft een overpopulatie van meer dan 103.000 duiven in de stad
Beeld: Canva

Barcelona heeft een overpopulatie van meer dan 103.000 duiven in de stad

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Er leven volgens de laatste telling meer dan 103.226 duiven in de stad Barcelona. Dat is vier keer meer dan het maximale wat toegestaan is om het aantal duiven te kunnen controleren. Er leven per vierkante kilometer 1.700 duiven wat eigenlijk 400 zou moeten zijn. Het is de gemeente toch gelukt om op sommige plaatsen het aantal duiven met 60% te verminderen door speciaal anticonceptie-voer te geven.

De stad Barcelona verviervoudigt de limiet op het aantal duiven (palomas) wat de gemeente zelf heeft bepaald om de populatie onder controle te kunnen houden. In plaats van 300 tot 400 duiven per vierkante kilometer leven in Barcelona tussen de 1.300 en 1.700 duiven per vierkante kilometer. Met een totaal van 103.226 duiven heeft Barcelona een overbevolking duiven.

Toch is het de gemeente gelukt door middel van anticonceptie-voer (pienso anticonceptivo) de duivenpopulatie sinds 2017 met 60% te verminderen. Dat speciale voer is te vinden bij 44 dispensers die voer leveren aan 36 duivenkolonies. Maar er moet volgens de gemeente meer gebeuren en daar moeten de inwoners (en bezoekers) bij helpen. Zo vraagt de gemeente aan iedereen om te stoppen met het voederen van duiven. Er komt een speciale campagne om de inwoners van de stad attent te maken op de problemen wat betreft de duiven.

De gemeente moet iets doen aan het duivenprobleem want er komen steeds meer klachten binnen van ontevreden inwoners van de stad. Naast dat duiven ziektes kunnen meedragen, zorgen duiven ook steeds vaker voor overlast. In 2021 kwamen er bij de gemeente 1.504 klachten binnen waarvan 241 betrekking hadden op personen die duiven voeren op de openbare weg. Dat was een stijging van 67% ten opzichte van 2020 toen er nog 897 klachten binnen kwamen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?