Search
menu
Search

Gevangenisstraf geëist tegen mannen die in het ziekenhuis ontdekten dat ze een relatie hadden met dezelfde vrouw

Gevangenisstraf geëist voor mannen die in het ziekenhuis ontdekten dat ze een relatie hadden met dezelfde vrouw
Beeld: Canva

Gevangenisstraf geëist tegen mannen die in het ziekenhuis ontdekten dat ze een relatie hadden met dezelfde vrouw

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het openbaar ministerie van Asturië heeft straf geëist tegen twee mannen die in een gevecht verwikkeld raakten in januari op de intensive care afdeling van het universitair ziekenhuis van Asturië. Voor één van de mannen is zelfs een straf van vier jaar geëist voor het veroorzaken van verwondingen met een wapen of gevaarlijk instrument. Het is niet de eerste keer dat de man hiervoor naar de rechtbank moet en om die reden wordt er een zwaardere straf gevraagd. Voor de andere man is een boete geëist voor het plegen van een delict waarbij verwondingen toegebracht werden. 

De mannen kwamen rond twee uur in de middag op 19 januari de eerste hulp binnen en gingen naar de wachtkamer bij de intensive care afdeling. Ze kwamen los van elkaar naar het ziekenhuis toe, maar waren daar wel voor dezelfde vrouw, met wie ze beiden een romantische relatie hadden. De vrouw was het slachtoffer van een verkeersongeluk in Oviedo. 

Op de afdeling kwamen ze erachter dat de andere persoon ook de vriend bleek te zijn van dezelfde vrouw. Daarop begon één van de mannen de ander in zijn gezicht te slaan. Hierop haalde de ander een scheermes uit zijn zak en stak zijn tegenstander in de buik. 

De straf die is geëist voor de man die het gevecht begon bestaat uit een boete van een dagelijkse betaling van 15 euro gedurende twaalf maanden. De straf die voor de tweede man gevraagd is, bestaat uit vier jaar gevangenisstraf en een verbod op passief kiesrecht gedurende die tijd. 

Daarnaast heeft het ministerie een contactverbod opgelegd en moeten de mannen altijd meer dan driehonderd meter afstand van elkaar houden. Voor de eerste man is dit gedurende twee jaar en voor de tweede is het gedurende vijf jaar.

maridos
In de Spaanse bioscoop: ‘Mari(dos)’ opgenomen in de Pyreneeën van Huesca
Sinds kort is de film ‘Mar(dos)’ in de Spaanse bioscopen te zien, een komische film die geheel is opgenomen in de Pyreneeën van Huesca zoals in de dorpen Fi …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?