skip to Main Content

AARDBEVINGEN: Lorca beeft nog na met meerdere bevingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) Veel inwoners van Lorca, de stad in de regio Murcia die deze week werd getroffen door een aardbeving met negen doden als gevolg, hebben afgelopen nacht opnieuw buiten geslapen uit vrees voor naschokken. Die hadden een kracht tussen 1,6 en 2,7 op de schaal van Richter. De meest recente bevingen hebben voor zover bekend geen nieuwe schade aangericht. Ook waren er geen nieuwe doden of gewonden.

De aardbeving van afgelopen woensdag, die een kracht had van 5,2 op de schaal van Richter, richtte grootschalige verwoestingen aan in de stad met vele gebouwen die dateren uit de Middeleeuwen. Naast de negen doden raakten meer dan driehonderd mensen gewond. Duizenden mensen raakten dakloos.

Met name immigranten zijn zwaar getroffen door de aardbeving. Zij beschikken doorgaans niet over een tweede huis. Dat geldt meestal wel voor de autochtone, rijkere inwoners van Lorca. De stad telt meer dan 90.000 inwoners, van wie ongeveer 20 procent afkomstig is uit andere landen.

Premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft beloofd dat Lorca volledig zal worden herbouwd. De regering heeft geld beschikbaar gesteld voor noodhulp aan de inwoners van de door rampspoed getroffen stad in de regio Murcia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend