skip to Main Content

Van 30 moorden beschuldigde Russische gangster in Madrid aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Dmitry Belki (40) die in Rusland is verdacht van zeker 20 moorden is begin mei in een hotel in Madrid gearresteerd. Belkin, alias Belok, zou één van de leiders zijn van de Orekhovo groep die vooral in Moskou opereert. De openbaar aanklager in Moskou heeft om zijn aanhouding verzocht. Belkin woonde afwisselend in Barcelona en Madrid op verschillende locaties. De aanhouding lijkt een gevolg te zijn van diplomatiek overleg over voortvluchtige Russen in Spanje.

De Spaanse minister van Veiligheid Antonio Camacho zei in een reactie dat Russische criminele groepen Spanje niet meer kunnen zien als een land waar ze zich ‘gemakkelijk kunnen vestigen’. Belkin stond gesignaleerd sinds 1998. Hij zou zijn aangehouden met een Bulgaars paspoort.

De Orekhovo-groep is genoemd naar een stad in de buurt van Moskou, nadat Belkin in de jaren negentig met een klein groepje criminelen was begonnen samen te werken in het Odintsovo district in Moscow. Tussen 1994 en 1998 was de macht van Orekhovo op zijn toppunt. De groep wordt verdacht van het plegen van zeker 50 moorden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend