skip to Main Content
Camping Malgrat de Mar biedt arme kinderen kans op betere toekomst

Camping Malgrat de Mar biedt arme kinderen kans op betere toekomst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Inmiddels houdt de economische crisis Spanje en andere Europese landen al voor het vijfde jaar in een stevige houdgreep. Het gevolg? Steeds meer Europese kinderen groeien op in een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Toch zijn de onderlinge verschillen tussen landen groot. Zo is dit in Nederland voor zes procent van de kinderen een dagelijkse realiteit, terwijl dit in Spanje voor meer dan twintig procent van de kinderen het geval is. Spaanse stichtingen die zich onder meer inzetten om dit probleem aan te pakken, hebben steeds vaker moeite geld bij elkaar te krijgen. Een camping uit Malgrat de Mar (Catalonië) besloot hier iets aan te doen en staat vanaf 15 mei een deel van de inkomsten af die het maakt op boekingen via de eigen website. Het geld gaat naar het project Casal en Familía van de Catalaanse stichting Fundació IReS.

Fundació IReS verleent al 44 jaar sociale, psychologische en opvoedkundige bijstand aan arme mensen die hierdoor het risico lopen op sociaal gebied te worden uitgesloten. Met het project Casal en Família voorkomt de stichting dat arme gezinnen uit elkaar vallen en kinderen uit huis worden geplaatst. De werkwijze onderscheid zich door patronen van disfunctionele relaties tussen ouder en kind zowel op individuele wijze als vanuit het hele gezin aan te pakken. De stichting hoopt families hiermee handvatten te kunnen bieden waarmee zij uiteindelijk haar leefsituatie kan verbeteren. Door zware bezuinigingen zijn er minder overheidssubsidies beschikbaar waardoor de voortzetting van dit project na september 2013 ernstig wordt bedreigd.

Kinderwelzijn

Voor veel Spaanse gezinnen betekent dit dat zij de kans lopen nog verder te verarmen waardoor niet alleen de ouders maar ook hun kinderen het gevaar lopen voorgoed de trein van sociale integratie te missen. In een recente studie van het Onderzoekscentrum van UNICEF (april 2013) naar het algehele  welzijn van kinderen in rijke landen eindigt Nederland op de eerste plaats waarmee het zijn toppositie heeft weten vast te houden. Spanje daarentegen heeft sinds de voorgaande studie over de jaren 2009-2010 inmiddels zijn vijfde voor een negentiende plaats moeten verwisselen.

Samenwerken

Aangezien het steeds moeilijker is geld te vinden om projecten als Casal en Família te kunnen voortzetten probeert Fundació IReS steeds vaker samenwerkingsverbanden aan te gaan met bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. Stichting IReS was dan ook bijzonder blij toen Camping La Tordera haar aanbood van elke via de eigen website geboekte overnachtingen 1 euro aan de stichting te doneren. De camping hoopt met de actie voldoende geld bij elkaar te krijgen om het project Casal en Familía ook later dit jaar door te kunnen laten lopen. Boekingen én extra donaties aan het project Casal en Família kunnen worden gedaan via www.campinglatordera.com

Over Camping La Tordera

Camping La Tordera maakt zich al jaren sterk voor de zwakkeren binnen de samenleving en de verbetering van de leefomgeving. Tot projecten uit het verleden behoren onder andere het stimuleren van arbeidsparticipatie van mensen met een beperking, de ontwikkeling en uitvoering van projecten ter bevordering van de natuurlijke ontwikkeling van de rivierdelta en de samenstelling en uitvoering van educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen.  In 2013 ontving de camping een Recommended Award van vergelijkingssite ZOOVER.

Sinds 2007 beschikt de camping over een Family Holiday Destination kwaliteitscertificaat waarmee de camping zeer geschikt is bevonden voor families. Een van de belangrijkste doelstellingen van de camping is om kinderen en hun ouders een veilige omgeving te bieden waarin zij zowel kunnen leren als genieten. Daarnaast heeft de camping sinds 2009 het Tourist Quality Commitment kwaliteitscertificaat. Hiermee richt de camping zich op klantgerelateerde processen bij klantcontact en het uitvoeren van serviceverbeterende klantenenqûetes.

Momenteel is de camping hard aan het werk om zijn volgende kwaliteitscertificaat te verkrijgen, namelijk de Guarantee of Environmental Quality, waarmee de camping zich op de kaart zetten als een bedrijf dat functioneert met respect voor het milieu, zorgt voor de recycling van afval, maximaal bijdraagt aan waterbesparingen, gebruik maakt van zonne-energie en er zorg voor draagt dat de camping goed in zijn natuurlijke omgeving integreert. (persbericht)

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken