skip to Main Content
Eerste bosbrand van het jaar in Alicante

Eerste bosbrand van het jaar in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand13ALICANTE – De extreem hoge temperaturen in de provincie Alicante en onzorgvuldigheid van een boer hebben ervoor gezorgd dat de eerste bosbrand van dit jaar in de regio honderden hectare natuur en diverse huizen in de as heeft gelegd. De bosbrand woedde in de La Vall d’Ebo in de gemeentes Pego en l’Atzúbia. Minstens vijftig wonen moesten ontruimd worden en de inwoners geëvacueerd vanwege de wild om zich heen slaande brand.

Hoge temperaturen en plots aangewakkerde wind zorgden ervoor dat een onschuldige weiland brand van een boer aanwoekerde tot een van de eerste bosbranden in de regio. De brand werd donderdagmorgen om 10.30 uur gemeld nadat geconstateerd werd dat de weilandbrand van de boer compleet uit de hand was gelopen. Meteen werden enkele woningen ontruimd door de politie waarna de inwoners tijdelijk ergens anders heen moesten gaan. De woningen werden niet allemaal ontruimd vanwege de vlammenzee maar ook vanwege de enorme rookontwikkeling die door de wind alle kanten werd gestuurd.

De inwoners van de getroffen dorpen zijn boos op de overheid aangezien de vliegtuigen en helikopters pas uren na de brand kwamen opdagen, dit terwijl de brand steeds dichter bij de dorpen kwam. De brand heeft tenminste twee woningen vernield en diverse andere woningen raakten beschadigd, hoofdzakelijk door de rookontwikkeling. Enkele inwoners van Pego moesten met ademhalingsproblemen geholpen worden door ambulancepersoneel aangezien de rook, as en hoge temperaturen van 40 graden zorgde voor een moeilijk te ademen lucht.

Op het moment van dit schrijven was de bosbrand nog niet onder controle – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken