skip to Main Content
Nieuw record van 678 Blauwe Vlaggen voor Spaanse stranden en jachthavens

Nieuw record van 678 Blauwe Vlaggen voor Spaanse stranden en jachthavens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

blauwevlag2MADRID – Spanje heeft dit jaar maar liefst 678 blauwe vlaggen gekregen voor de stranden en jachthavens, dat zijn er 3 minder dan in 2014 maar nog steeds meer dan welk ander land dan ook. Dit jaar zijn er echter minder jachthavens met een blauwe vlag te vinden in Spanje waardoor het totale aantal iets gedaald is. Van de in totaal 678 blauwe vlaggen zijn er 577 voor stranden en 101 voor jachthavens.

Spanje staat met het aantal blauwe vlaggen voor stranden nog steeds aan kop bij de Europese landen gevolgd door Turkije (436), Griekenland (395), Frankrijk (379) en Portugal (299). Als gekeken wordt naar het aantal jachthavens met een blauwe vlag staat Spanje op de derde plaats met 101, achter Nederland met 112 en Duitsland met 103 vlaggen. In Frankrijk zijn er 90 en in Italië 62 jachthavens te vinden met een blauwe vlag.

Van de 4.000 blauwe vlaggen die jaarlijks worden gegeven aan de beste stranden en uitstekende jachthavens, heeft Spanje er 678 gekregen waardoor een op de vijf stranden in het land een blauwe vlag heeft gekregen. De blauwe vlag staat voor stranden en jachthavens die voldoen aan de criteria veiligheid, bereikbaarheid en milieuomstandigheden.

De regio Galicië, vreemd genoeg niet de meest toeristische regio wat betreft strandtoerisme, heeft de meeste blauwe vlaggen gekregen voor stranden en jachthavens en heeft er nu 150 (vorig jaar 123). Als tweede staat de Comunidad Valenciana op de lijst met 134 blauwe vlaggen gevolgd door Catalonië met 114 (vorig jaar 89), Andalusië met 95 (vorig jaar 81), de Balearen met 75 (vorig jaar 61), de Canarische Eilanden met 46 en Murcia met 38. Galicië is de regio waar het aantal geroemde stranden en jachthavens het meest is gegroeid met 8 terwijl de grootste daling in blauwe vlaggen te vinden is op de Balearen.

Dit jaar zal een van elke zes blauwe vlaggen ter wereld te vinden zijn in Spanje wat met 678 blauwe vlaggen de absolute wereldleider is. Zo heeft men 46 landen onderzocht waar in totaal 4.000 blauwe vlaggen zijn uitgegeven. Het gaat daarbij om landen in Europa, Zuid Afrika, Marokko, Tunesië, Nieuw Zeeland, Brazilië, Canada en het Caribisch gebied – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken