Badplaats Salou krijgt er een nieuw voetgangerszone bij door afsluiting drukke weg

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Badplaats Salou krijgt er een nieuw voetgangerszone bij door afsluiting drukke weg

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada krijgt er binnenkort een nieuw voetgangersgebied bij. De gemeente gaat deze maandag 15 mei beginnen met de werkzaamheden aan een deel van de drukke Avenida Carles Buigas, een van de verkeersaders in het toeristische deel van de stad, waarbij een stuk afgesloten wordt voor het verkeer en omgetoverd wordt tot voetgangersgebied. In principe gaat het om een proef waarbij men in een later stadium de hele Avenida Carles Buigas autovrij wil maken.

Er wordt echter nu al flink geklaagd door de inwoners en ondernemers omdat de werkzaamheden half mei beginnen terwijl het zomerseizoen al begonnen is en men in principe de hele winter de tijd heeft gehad. De bedoeling is dat het deel tussen de rotonde bij de calle Murillo (de rotonde van discotheek Tropical en Burger King) tot aan de deels overdekte winkelstraat calle Zaragoza afgesloten gaat worden.

De gemeente gaat grote gele cirkels op de grond gaat verven en daarnaast diverse afscheidingen plaatsen tussen het wegdek wat wel nog beperkt beschikbaar zal zijn en het voetgangersgebied. Daarnaast komen er extra fietsstallingen bij en worden de bushaltes van de Plana verplaatst naar andere punten.

De enige mensen die met voertuigen hier nog zullen mogen komen zijn inwoners die langs dit stuk een parking hebben en vrachtverkeer welke op bepaalde tijden de goederen kunnen afleveren. De rest van het verkeer, inclusief de bussen van Plana, zullen worden omgeleid naar andere wegen waardoor het daar dus daar veel drukker zal gaan worden.

De bedoeling is dat de werkzaamheden vier weken gaan duren waarna Salou er een nieuw voetgangersgebied bij heeft maar tegelijkertijd meer verkeersproblemen zal generen op de overige wegen waar het in de drukke zomermaanden al erg vol kan zijn. De toekomst moet laten zien hoe men de voetgangerszone zal accepteren en wat de gevolgen zullen zijn maar de wens van de gemeente is om de hele Avenida Carles Buigas autovrij te maken maar dat zal dan pas in 2018 kunnen gebeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.