skip to Main Content
Badplaats Salou krijgt er een nieuw voetgangerszone bij door afsluiting drukke weg

Badplaats Salou krijgt er een nieuw voetgangerszone bij door afsluiting drukke weg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada krijgt er binnenkort een nieuw voetgangersgebied bij. De gemeente gaat deze maandag 15 mei beginnen met de werkzaamheden aan een deel van de drukke Avenida Carles Buigas, een van de verkeersaders in het toeristische deel van de stad, waarbij een stuk afgesloten wordt voor het verkeer en omgetoverd wordt tot voetgangersgebied. In principe gaat het om een proef waarbij men in een later stadium de hele Avenida Carles Buigas autovrij wil maken.

Er wordt echter nu al flink geklaagd door de inwoners en ondernemers omdat de werkzaamheden half mei beginnen terwijl het zomerseizoen al begonnen is en men in principe de hele winter de tijd heeft gehad. De bedoeling is dat het deel tussen de rotonde bij de calle Murillo (de rotonde van discotheek Tropical en Burger King) tot aan de deels overdekte winkelstraat calle Zaragoza afgesloten gaat worden.

De gemeente gaat grote gele cirkels op de grond gaat verven en daarnaast diverse afscheidingen plaatsen tussen het wegdek wat wel nog beperkt beschikbaar zal zijn en het voetgangersgebied. Daarnaast komen er extra fietsstallingen bij en worden de bushaltes van de Plana verplaatst naar andere punten.

De enige mensen die met voertuigen hier nog zullen mogen komen zijn inwoners die langs dit stuk een parking hebben en vrachtverkeer welke op bepaalde tijden de goederen kunnen afleveren. De rest van het verkeer, inclusief de bussen van Plana, zullen worden omgeleid naar andere wegen waardoor het daar dus daar veel drukker zal gaan worden.

De bedoeling is dat de werkzaamheden vier weken gaan duren waarna Salou er een nieuw voetgangersgebied bij heeft maar tegelijkertijd meer verkeersproblemen zal generen op de overige wegen waar het in de drukke zomermaanden al erg vol kan zijn. De toekomst moet laten zien hoe men de voetgangerszone zal accepteren en wat de gevolgen zullen zijn maar de wens van de gemeente is om de hele Avenida Carles Buigas autovrij te maken maar dat zal dan pas in 2018 kunnen gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken