skip to Main Content
Politieke partij Valencia wil honden inzetten om vrouwen te beschermen tegen partnergeweld

Politieke partij Valencia wil honden inzetten om vrouwen te beschermen tegen partnergeweld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Als het aan de politieke partij Ciudadanos ligt dan moeten vrouwen die te maken hebben met partnergeweld in de toekomst beschermd gaan worden door honden. Om dit te bewerkstelligen wil Mari Carmen Sánchez van de C’s partij een testprogramma opzetten om te kijken of vrouwen zo beter beschermd zijn tegen het soms dodelijk geweld van ex partners.

Het programma heeft de naam ESCAN gekregen en heeft niet alleen als doel de zekerheid bij de vrouwen te verhogen maar ook een bescherming te bieden door het inzetten van goed getrainde honden. Volgens de politicus hebben dit soort programma’s een zeer positief effect op de animo en gevoel van zekerheid van de vrouwen en worden ze beter beschermd op momenten dat niemand anders dat kan doen. Een hond is altijd bij je in de buurt.

Valencia is echter niet de eerste deelstaat die bescherming door honden wil opzetten want de regio Murcia heeft dit al getest en zelfs goedgekeurd in de regionale regering. Ondanks deze feiten zijn er nog maar weinig vrouwen die met een hond ter bescherming (en gezelschap) de straten op gaan in Murcia. Ciudadanos in Valencia wil daar verandering in gaan brengen en heeft met dit voorstel gevraagd om financieñe middelen om door te zetten met ESCAN.

In 2016 overleden er 44 vrouwen door huiselijk geweld of partnergeweld wat in Spanje namen heeft als “violencia de género” of “violencia machista”. 44 vrouwen zijn er 44 teveel maar dat zijn er wel weer minder dan in 2008 (het jaar van de crisis) toen er 76 vrouwen om werden gebracht. Sindsdien is het aantal overleden vrouwen door partnergeweld aan het dalen maar niet genoeg. Dit jaar zijn er ook alweer meer dan 20 vrouwen omgebracht door hun ex partners.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Leuk voorstel. Zou ik graag uitgebreid zien naar het vorige week besproken “top manta” verschijnsel. Voor de rust en tegen de illegaliteit.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken