skip to Main Content
Ajax speler de Ligt wellicht naar FC Barcelona (UPDATE)
Deportivo

Ajax speler de Ligt wellicht naar FC Barcelona (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De spelers van Ajax hebben op het veld tijdens de Champions League laten zien wat ze kunnen en dat wordt gewaardeerd door grote Europese clubs. In januari werd al bekend dat Ajax speler Frenkie de Jong naar FC Barcelona verhuist en nu is de kans groot dat zijn Ajax collega Matthijs de Ligt zich bij Frenkie, Messi en Suarez voegt in Barcelona.

In de Spaanse kranten wordt geschreven dat de 19-jarige Matthijs de Ligt waarschijnlijk naar FC Barcelona zal verhuizen deze zomer. Dat zal de Catalaanse club zo’n 70 miljoen euro gaan kosten waardoor FC Barcelona samen met de 75 miljoen die men al betaald heeft voor Frenkie de Jong meer dan 160 miljoen euro (incl. bonussen) aan Ajax zal betalen.

Voorlopig is er nog geen deal gesloten en kan er nog van alles gebeuren wat betreft de Ligt en Barça. Frenkie de Jong zou het wel ‘gezellig’ vinden als Matthijs naar Barcelona komt waarbij de club natuurlijk een speciale en jonge speler erbij krijgt. Volgens de Spaanse voetbalkrant Sport.es moet er voor 24 mei een beslissing worden genomen.

Naast de Jong en wellicht de Ligt kan het ook zomaar zijn dat de Fransman en recent voormalig Atlético de Madrid speler Griezmann naar FC Barcelona gaat. Dat is al eens eerder geprobeerd waarbij de Fransman ervoor koos om door te gaan bij Atlético de Madrid maar recent heeft hij aangegeven dat hij in Madrid weg wil waardoor er nu kans is op een contract bij Barcelona.

UPDATE: Op 27 juni werd bekend dat Matthijs de Ligt niet naar FC Barcelona gaat maar voor 75 miljoen euro verkocht is aan het Italiaanse Juventus en dus naast Cristiano Ronaldo zal gaan voetballen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik ben zooooo van van Ajax en de ligt ik zou het jammer vinden als hij weg gaat want in Barcelona geen leuke club ?

   1. Is er eindelijk weer een Nederlandse club die op Europees niveau meekan wordt deze direct weer kaal geplukt. Waarom blijven dit soort spelers niet gewoon een paar jaartjes langer bij hun club? De kans dat je te vroeg gaat is groot en dan kun je enkel maar bankhangen bij Barcelona en dat is je voetbalcarrière ook weer erg snel voorbij. Zie je ook aan Justin Kluivert die groeide bij Ajax en nu is het gewoon een middenmoot speler die meer de bank ziet dan het spel. Cillessen heeft bij Barcelona ondertussen ook al een houten reet opgelopen. Gewoon een paar jaar door groeien bij je Nederlandse club en dan pas de stap maken is gewoon het beste.

    1. We waren afgelopen maandag op het vliegveld in Barcelona, waar een medewerker van een shop mij vertelde dat hij z’n hele leven al voor Real Madrid is!
     Zijn vrouw en dochter voor Barcelona , dus dagelijks bonje…
     Deze fan van Real vertelde:
     Barcelona kan kopen wat ze willen maar…….”Die Kleine blonde” El RUBIO” Donny vd Beek is “voor ons”” Prachtig toch??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken