skip to Main Content
Brand op vrachtschip voor de kust van Mallorca
Fleedmon

Brand op vrachtschip voor de kust van Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Op het Italiaanse vrachtschip Grande Europa brak in de nacht van dinsdag op woensdag rond 4.20 uur een brand uit. De 25 werknemers aan boord van het vrachtschip met 1.843 auto’s aan boord werden door de Spaanse kustwacht met helikopters geëvalueerd waarna de brandweer begon met bluswerkzaamheden.

De Grand Europa bevond zich op het moment van de brand op 46 kilometer van het eiland Mallorca, voor de kust van het eilandje en natuurpark Cabrera. Om een ramp te voorkomen spoedde de Spaanse kustwacht zich naar het brandende schip om ten eerste de aanwezige bemanning te evacueren en daarna met de bluswerkzaamheden te beginnen.

Blijkbaar is er geen gevaar voor het lekken van olie waarop men besloot het beschadigde schip naar de haven van Mallorca te slepen. Mocht er daarna alsnog iets fout gaan dan is het makkelijker om eventuele vervuiling in de haven te stoppen voordat het de open zee bereikt.

De Grand Europa is een zogenaamde ‘car carrier’ ofwel een vrachtschip dat auto’s vervoerd. Het 183 meter lange schip is eigendom van Grimaldi Lines en is zo’n 20 jaar oud. Het schip was op weg van de haven van het Italiaanse Salerno naar de haven van Valencia in Spanje. Ongeveer 15 zeemijlen voor het eilandje en Natuurpark Cabrera brak er brand uit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken