skip to Main Content
Man tijdens reddingspoging honden in Alfaz del Pi verdronken
Voorbeeldfoto / Ideal

Man tijdens reddingspoging honden in Alfaz del Pi verdronken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Tijdens een reddingspoging van zijn twee honden die in het water waren gevallen, is dinsdag een man overleden in Alfaz del Pi. Het gaat om een Spanjaard van 61 jaar oud die met krukken liep en probeerde zijn honden uit een waterbassin te halen. De man is waarschijnlijk uitgegleden en verdronken nadat hij niet meer uit het water kon komen.

Dat gebeurde in de gemeente Alfaz del Pi in de provincie Alicante. De echtgenote van de man waarschuwde de politie nadat haar man na uren nog niet was teruggekeerd van zijn wandeling. Eerder vonden twee wandelende vrouwen de honden in het water en konden zij deze uit het waterbassin halen. Rond 15 uur werd de politie gebeld door de echtgenote en begon men een zoektocht.

De man liep met krukken waarbij men in eerste instantie dacht dat hij wellicht gevallen was en zich niet meer kon bewegen of overeind kon komen. Maar de vondst van de honden deed meteen vermoeden dat de man in het water terecht was gekomen. Pas enkele uren later konden duikers van de Guardia Civil de man uit het waterbassin halen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Heel moedige man en wat een liefde voor zijn honden ! Helaas kunnen deze laatste vaak heel wat beter zwemmen dan hun redders en redden ze het vaak op hun eentje, wat hier nogmaals is bewezen.

  2. Zo zien we weer eens dat we niet alle Spanjaarden over dezelfde kam mogen scheren ivm vreselijk gedrag tegenover dieren.

    1. Nou ik ken zo ondertussen heel wat Spanjaarden maar die zijn toch allemaal diervriendelijk hoor. Het is gewoon een selecte groep die dieren mishandeld vaak zijn dat jagers en stieren gevechten liefhebbers, deze groep heeft geen gevoelens voor dieren. Als je met je honden op een drukke plek loopt trek je die dier onvriendelijke figuren er zo tussen uit.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken