menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederlands reisadvies Spanje vanaf 15 mei: Balearen en Canarische Eilanden op geel

Nederlands reisadvies Spanje vanaf 15 mei: Balearen en Canarische Eilanden op geel
Beeld: Nederlandwereldwijd.nl

Nederlands reisadvies Spanje vanaf 15 mei: Balearen en Canarische Eilanden op geel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zoals eerder al aangegeven op zaterdag 15 mei de reisadviezen voor verschillende landen en gebieden aangepast. Ook voor Spanje zijn er wijzigingen en vanaf 15 mei geldt een GEEL in plaats van ORANJE reisadvies voor de Balearen en Canarische Eilanden. De rest van Spanje heeft nog steeds een oranje reisadvies, zo is te lezen op de website Nederlandwereldwijd.nl

De Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Palma, La Gomera en El Hierro) hebben vanaf zaterdag 15 mei een GEEL reisadvies gekregen van Nederland.

Geel betekent: Let op, er zijn risico’s. Je kunt reizen naar het land of gebied van jouw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bereid je reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoef je geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Dat betekent dus dat voor reizigers die van de Balearen en Canarische Eilanden terugkomen of naar Nederland reizen er geen negatieve PCR-testuitslag meer nodig is en men na aankomst in Nederland ook niet in quarantaine hoeft te gaan. In feite werd dat al aangepast op 7 mei voor de Balearen en op 14 mei voor de Canarische Eilanden.

Rest van Spanje

De Balearen en Canarische Eilanden hebben vanaf 15 mei een GEEL reisadvies maar de rest van Spanje (het vasteland) heeft nog steeds een ORANJE reisadvies. Dat oranje reisadvies geldt dus voor Catalonië, Aragón, Valencia regio, Murcia regio, Andalusië, Madrid regio, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Navarra, La Rioja, Extremadura, Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland.

Oranje betekent: Alleen noodzakelijke reizen. Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Let op: ga je toch op reis? Bereid je dan zeer goed voor. Bij terugkeer naar Nederland moet je een negatieve testuitslag laten zien en ga je in quarantaine.

Naar Spanje reizen

Om naar Spanje te reizen moet je voldoen aan de eisen die gesteld worden in Spanje, ook voor de Balearen en Canarische Eilanden. Dat betekent dat je het negatieve resultaat van een PCR- of TMA-test moet laten zien van max. 72 uur oud en dat je de gezondheidsverklaring via de website SpTH moet invullen. 

Dat geldt ook voor gevaccineerde personen, zij moeten zolang er nog geen Europees Corona Certificaat is ook voldoen aan de negatieve PCR- of TMA-testuitslag en het gezondheidsformulier zoals we HIER al hebben beschreven in een gedetailleerd artikel.