Ryanair annuleert de mondkapjesplicht tijdens vluchten behalve in Nederland en Spanje

Ryanair annuleert de mondkapjesplicht tijdens vluchten behalve in Nederland en Spanje
Beeld: Ryanair.com / Facebook

Ryanair annuleert de mondkapjesplicht tijdens vluchten behalve in Nederland en Spanje

MADRID – Vanaf maandag 16 mei is het dragen van een mondkapje tijdens een vlucht met Ryanair niet meer nodig in 15 Europese landen. Maar er zijn uitzonderingen op die regel zoals vluchten naar onder andere Spanje en Nederland, net zoals 12 andere landen. Ryanair volgt hiermee het advies van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Zoals we HIER al eerder schreven, werd afgelopen woensdag door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) beslist dat de verplichting voor het dragen van een mondkapje in een vliegtuig tijdens het reizen en in de vliegvelden voor en na het vliegen wordt afgeschaft vanaf 16 mei. Daar was echter één uitzondering op, als je vliegt van en naar landen waar het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer (en dus ook vliegtuig) nog wel verplicht is.

Nederland en Spanje en 12 andere landen hebben deze verplichting nog dus de mondkapjesplicht aan boord van Ryanair vliegtuigen wordt afgeschaft in 15 Europese landen maar in 14 andere Europese landen blijft deze voorlopig nog gehandhaafd. Het gaat om vluchten van en naar Nederland, Spanje, Oostenrijk, Letland, Cyprus, Litouwen, Estland, Luxemburg, Frankrijk, Malta, Duitsland, Griekenland, Portugal en Italië, zo is te lezen op de website van Ryanair.

Corona-regels Spanje

Op dit moment gelden in Spanje nog maar weinig corona-regels behalve het verplichte mondkapje in o.a. apotheken, fysiotherapeuten, tandartsen, seniorencentra, bejaardenhuizen, ziekenhuizen, medische centra en alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, metro, tram, taxi) inclusief vliegtuigen. Bij de stations en in het vliegveld hoef je geen mondkapje meer te dragen maar het wordt nog steeds aangeraden om dat wel te doen, zoals we HIER uitgebreid omschrijven.

Daarnaast is het in Spanje op dit moment nog steeds verplicht om vanaf 12 jaar een digitaal EU-covidcertificaat te hebben om het land in te mogen reizen. Daarop wordt gecontroleerd bij de vliegvelden in Spanje. Het digitaal EU-covidcertificaat geeft aan of iemand volledig gevaccineerd is OF een negatief testresultaat heeft OF een bewijs van herstel van Covid-19 heeft. Dat hebben we HIER uitgebreid omschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.