skip to Main Content

Bildu verwijdert Spaanse vlag San Sebastian

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIÁN – (Else Beekman) De nationalistische coalitie die San Sebastian bestuurt sinds de regionale en lokale verkiezingen eind mei, heeft de Spaanse vlag verwijderd uit de ontvangstruimte van het gemeentehuis van San Sebastian.

Zo meldde de ex-president van de Baskische Partido Popular, María San Gil, tijdens een interview met Punto Radio. Met het weghalen van de Spaanse vlag, handelde het gemeentebestuur tegen de Spaanse wet.

San Gil gaf aan niet verbaasd te zullen zijn, waneer binnenkort ook de vlaggen op het balkon en de gevel van het gemeentehuis zullen verdwijnen.

De ex-bestuurder sprak geruchten over haar eventuele vertrek uit Baskenland tegen en zei dat ze ondanks de overwinning van de Baskische nationalisten voornemens is in de regio te blijven wonen.

Wel ziet ze de aanwezigheid van de controversiële politieke partij Bildu als een achteruitgang voor zowel de economie als de democratie van de Noord-Spaanse regio.

Politieke arm ETA

Bildu, dat wordt beschouwt als de politieke arm van de Baskische afscheidingsbeweging ETA, kreeg pas enkele weken voor de verkiezingen toestemming van het Spaanse hooggerechtshof om er aan deel te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend