skip to Main Content

Demonstranten proberen het Catalaanse Parlement te blokkeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Het kampement van de 15M beweging op de Plaza Catalunya van Barcelona is nog maar net opgeheven of de volgende protesten dienen zich al weer aan. Dinsdagavond probeerden honderden demonstranten het Parque Ciutadella binnen te komen om daar het Catalaanse Parlement te blokkeren. De politie was de betogers echter voor en had de hekken en alle andere toegangen tot het stadspark afgesloten waardoor er voor de protesterende jongeren niets anders opzat om de ingangen te barricaderen en op straat te slapen.

Op woensdag worden de nieuwe economische plannen en bezuinigingen bepaald in het Catalaanse Parlement. Deze bezuinigingen gaan volgens de betogers vee te ver met minder financiële middelen voor gezondheidszorg en onderwijs, iets wat niet geaccepteerd kan en mag worden aldus de protestanten. Dat is dan ook de hoofdreden dat de betogers het Catalaanse Parlement wilden blokkeren om zo de doorgang van de politici te hinderen.

Volgens de organisatie zijn er minstens 2.000 betogers op de been terwijl de politie het houdt op enkele honderden. Op dinsdag heeft de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken om een bijeenkomst gevraagd met de “verontwaardigden” maar er kwam slechts een persoon opdagen met een brief waarin vermeld stond dat hij niet de juiste persoon was om met de protestanten te praten aangezien het geen probleem is van publieke wanorde maar politiek en sociaal faalbeleid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend