skip to Main Content

Spaanse Premier Zapatero en oppositieleider Rajoy blijven bekvechten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Tijdens een vergadering van het Congres haalde Partido Popular partijleider Mariano Rajoy opnieuw uit naar premier José Luis Rodriguez Zapatero door te zeggen dat 2,7 miljoen mensen tijdens zijn regeerperiode hun baan verloren. Tevens benadrukte Rajoy dat de situatie op de arbeidsmarkt de grootste zorg vormt van 84% van de Spanjaarden.

Zapatero reageerde hierop dat hij het ‘volstrekt normaal’ vindt dat mensen zich nu grote zorgen maken over hun baan en de werkgelegenheid gezien de economische omstandigheden en het ontzettend  hoge werkloosheidscijfer van 21%.

De socialistische premier verzocht zijn belangrijkste politieke opponent om zijn partijpolitieke belangen eens opzij te zetten en in plaats daarvan eens een bijdrage te gaan leveren aan het herstel van het vertrouwen in de Spaanse economie in plaats van altijd maar ‘gemakkelijke’ en ‘populistische’ kritiek te leveren.

Hierop reageerde Rajoy weer met dat Zapatero alleen maar denkt aan zijn PSOE en de belangen van opvolger Rubalcaba.

Tevens liet hij weten er zeker van te zijn dat geen enkele Spanjaard het zich kan voorstellen dat Zapatero en de zijnen de problemen van Spanje gaan oplossen of geloven dat het socialistische bewind het economische herstel van het land zullen kunnen bespoedigen.

Zapatero herhaalde dat het scheppen van banen afhangt van de fiscale en economische hervormingen die op dit moment worden uitgevoerd en bedacht. Hij is er zeker van dat deze op termijn hun resultaten zullen hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend