skip to Main Content
Zus van Spaanse Koning verliest hertogin titel

Zus van Spaanse Koning verliest hertogin titel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cristina5MADRID – Koning Felipe VI heeft zijn zus Cristina de titel van Hertogin van Palma (de Mallorca) afgenomen, dat staat in een officieel bericht van het Spaanse Koningshuis. Wat de precieze reden hiervoor is, is niet helemaal bekend maar ongetwijfeld heeft de relatie van Cristina in een enorme fraudezaak er wel iets mee te doen.

Cristina ontving in 1997 van haar vader, de toenmalige Koning Juan Carlos, de titel van Hertogin van Palma. De laatste jaren echter wordt de link tussen het Spaanse Koningshuis en Cristina steeds minder. Zo is Cristina nooit meer aanwezig bij officiële plechtigheden van het Koningshuis en heeft ze minder privileges dan andere leden van het Koningshuis. Alles heeft te maken met haar betrokkenheid bij een fraude schandaal waarvoor zij voor de rechter moet verschijnen.

De man van prinses Cristina, voormalig Olympisch handbalkampioen Inaki Urdangarin, is de spilfiguur in dat schandaal. Hij wordt ervan verdacht als voorzitter van de stichting Noos, met medeplichtigen ongeveer 6 miljoen euro overheidsgeld te hebben verduisterd. Cristina zou volgens de onderzoeksrechter actief hebben deelgenomen aan die fraude.

De prinses, die de aantijgingen ontkent, zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Het is meteen de eerste keer ooit dat een lid van de Spaanse koninklijke familie voor de rechter verschijnt. Verwacht wordt dat het proces in de tweede helft van het jaar behandeld zal worden door de rechtbank in Palma de Mallorca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken