skip to Main Content

Guardia Civil heeft drukke winter gehad met 531 reddingen in de Spaanse bergen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

redding1aMADRID – Tussen begin november 2015 en eind april 2016 heeft de Guardia Civil 531 mensen gered, daarvan waren er 351 mannen en 180 vrouwen. Tijdens 331 speciale operaties werden er 163 gewonden en 38 overledenen uit de Spaanse bergen gehaald.

Wandelen door ruw terrein, klimmen en skiën waren de activiteiten die de meeste acties bij de Guardia Civil veroorzaakten. Onervaren wandelaars veroorzaakten ook de meeste problemen tijdens de reddingsacties.

De meeste ongelukken gebeurden in de autonome regio Aragón (Pyreneeën) met 28,7%, gevolgd door Andalusië met 21,75% en de Balearen met 16,62%.

De Guardia Civil heeft op de meeste bergachtige plaatsen in het land speciale eenheden gereed staan om in te grijpen met speciaal getrainde agenten, reddingswerkers, honden, helikopters en speciale apparatuur. De agenten doen dit werk vaak met gevaar voor eigen leven waarbij ook wel eens een agent om het leven komt – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken