skip to Main Content
Spanje huisvest niet meer het beste restaurant ter wereld

Spanje huisvest niet meer het beste restaurant ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

elceller1aMADRID – Het in Girona gelegen restaurant El Celler de Can Roca is niet meer het beste restaurant ter wereld. Deze week werd het Catalaanse/Spaanse restaurant van de nummer een positie gestoten door het Italiaanse restaurant Osteria Francescana uit Modena.

Het El Celler de Can Roca wordt gerund door drie broers die al jaren met hun restaurant in de top 10 van beste restaurants voor voorkomen. Het in Girona gelegen restaurant staat nu op de tweede plaats van de lijst van werelds beste 50 restaurants. Niet dat Spanje het verkeerd doet want in de top tien staan maar liefst 3 Spaanse eetgelegenheden en in de top 50 in totaal 7 restaurants.

El Celler de Can Roca stond in 2013 ook al op de nummer een positie waarna het Deense restaurant Noma die positie van de Catalanen overnam. In 2015 echter wisten de drie broers de nummer een positie te heroveren maar daar is nu een einde aan gekomen door het Italiaanse restaurant Osteria Francescana. El Celler de Can Roca is er echter van overtuigd dat ze in 2017 weer bovenaan de lijst zullen staan en de verloren plaats van dit jaar weer heroveren op de Italianen.

Naast El Celler de Can Roca in Girona staan er nog twee restaurants in de top tien van werelds 50 beste restaurants. Op de zevende plaats staat het Baskische Mugaritz uit San Sebastian, eigendom van kok Andoni Luis Aduriz. Op de tiende plaats staat het tevens Baskische restaurant Asador Etxebarri van kok Victor Arguinzoniz en gelegen in het dorp Axpe, slechts een uurtje van San Sebastian verwijdert.

Er staan nog meer Spaanse restaurants in de top 50 zoals op plaats 16 Azurmendi uit Larrabetzu, nummer 21 Arzak in San Sebastian, nummer 29 Tickets in Barcelona en nummer 49 Quique Dacosta in Denia. Er staat maar een Nederlands restaurant op de lijst, op plaats 38 De Librije uit Zwolle – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken