skip to Main Content
Zwaarste man van Spanje krijgt met 300 kilo een ingrijpende maagverkleining

Zwaarste man van Spanje krijgt met 300 kilo een ingrijpende maagverkleining

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

juan-manuel1aGRANADA – De 29-jarige Juan Manuel Heredia heeft de twijfelachtige eer om als zwaarste man van Spanje door het leven te gaan met bijna 300 kilo. Hij wil (of eigenlijk moet) daar echter iets aan gaan doen en daarom kreeg hij deze week een Gastric Bypass, een maagverkleining waardoor hij in anderhalf jaar minstens 200 kilo moet gaan kwijtraken.

De zwaarste man van Spanje is woonachtig in Granada, dezelfde stad waar hij deze week een maagverkleining kreeg. De 29-jarige Juan Manuel leidt al jaren aan slaapapneu, diabetes, beginnende hoge bloeddruk, ernstige hepatitis vet, kortademigheid en vervorming van zijn knieën en rugwervels. Met hulp van de Gastric Bypass moet Juan Manuel de komende 18 maanden tenminste 200 kilo gaan kwijtraken om op een normaal gewicht te komen.

Een gastric bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag. Met deze ingreep kunnen ernstige vormen van overgewicht behandeld worden, vooral de zogeheten morbide obesitas. De ingreep is ingewikkeld en ingrijpend, maar kan vaak laparoscopisch worden uitgevoerd. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10% van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten. Deze ingreep gaat verder dan een maagverkleining, waarbij slechts de maag wordt verkleind en er eventueel een maagband wordt geplaatst.

Juan Manuel mag 24 uur na het verlaten van de operatiekamer beginnen te eten en mag in drie dagen het ziekenhuis verlaten om een nieuw leven te beginnen waarbij hij gedurende de eerste maanden zo’n 15 kilo per maand zal gaan kwijtraken. Later zal die snelheid van afvallen minder worden maar nog steeds rond de 5 kilo per maand liggen door controle-inname en lichaamsbeweging om uiteindelijk over 18 maanden 200 kilo minder te wegen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken