skip to Main Content
Puigdemont klaagt firma Pig Demont uit Málaga aan vanwege logo met varken, bril en haar
Libertad Digital

Puigdemont klaagt firma Pig Demont uit Málaga aan vanwege logo met varken, bril en haar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Puigdemont klaagt brildragend varken uit Málaga aan

Libertad Digital

MÁLAGA – De voormalige en voor de justitie gevluchte regiopremier van Catalonië Carles Puigdemont heeft de firma Pig Demont uit Málaga aangeklaagd vanwege de naam van het bedrijf en het logo bestaande uit een varken, bril en zwart haar. Volgens de advocaat van Puigdemont is het meer dan duidelijk dat niet alleen de naam naar zijn cliënt verwijst maar ook het vernederende logo.

Op de Catalaanse televisie TV3 heeft de advocaat van Puigdemont uitgelegd dat zijn cliënt de humor niet inziet van het logo bestaande uit een varkenskop die een bril draagt en zwart haar heeft. Puigdemont is ervan overtuigd dat de hammen en wijn verkopende firma in Málaga met voorbedachte rade hem vernederend afbeeld.

Naast het logo is de naam ook verwijzend naar Puigdemont, Pig Demont wat volgens de eigenaar Alberto González verwijst naar Pig (varken in het Engels, vanwege de hammen) en de monte (berg in het frans).

Het bedrijf verkoopt hammen en wijn en mousserende wijn die overigens ook namen heeft zoals Vino Espumoso “Rufian” welke verwijst naar de Catalaanse partij ERC parlementariër in Madrid, Gabriel Rufian die nog niet gereageerd heeft.

De eigenaar van het bedrijf uit Málaga zegt dat hij veel dreigtelefoontjes en scheldpartijen over de telefoon krijgt van Catalanen maar daar maakt hij zich geen zorgen om. Wat hij niet leuk vindt is dat het Kantoor van Patenten en Merken Puigdemont gelijk heeft gegeven en hij zijn bedrijfsnaam en logo moet wijzigen. Hij gaat in beroep tegen deze beslissing.

Alberto González zegt dat men tegenwoordig ook nog een beetje humor moet hebben, ook in de politiek. Gebleken is dat de voor justitie gevluchte voormalige Catalaanse leider geen humor heeft, aldus de eigenaar van Pig Demont.

Daarnaast vindt de eigenaar het vreemd dat Puigdemont met alle justitiële problemen die hij heeft nog tijd heeft om aandacht te geven aan een klein bedrijfje in Andalusië waarvan de eigenaar trots is Andalusiër, Malagueño en Spanjaard te zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Inderdaad, in een democratisch land is men ONSCHULDIG tot het tegendeel bewezen is. In Spanje echter zijn (sommige) mensen SCHULDIG tot het tegendeel bewezen is en intussen sluit men ze voor vele maanden op zonder enige vorm van proces. Hopelijk komt daar verandering in met deze regering.
  Wat dat varkentje betreft vind ik dat dit best moet kunnen. Het is m.i. niet echt verstandig van Puigdemont en zijn advocaat om hier onnodig veel aandacht aan te besteden. Dat kunnen ze gerust aan SpanjeVandaag overlaten.

 2. Haha, ludieke actie, dat varkentje wordt even gewassen! Wie snoert hem de mond….?
  Ga wel op zoek naar die winkel hier, ik hou wel van een hammetje met pruik

 3. is nochtans een logo die opgemaakt werd op vredelievende manier , zonder agressie ,uit vrije meningsuitng , op zelfde manier zoals hij de onafhankelijkheid uitriep

  1. Typisch voor die club die zich zooo verheven voelt boven ieder en alles maar ook zoooo lange teentjes heeft. En zeggen dat cerdo iberco zo lekker is. Wat meer humor is op zijn plaats in het door schandalen geplaagde Spanje. Zelfs de “pig” is niet zuiver op de graad zoals recentelijk blijkt. Enfin, te zot om los te lopen en zzgt eerder iets over het suject zelf.

   1. Amai, grappig, lig in een deuk … er zijn rappers voor minder grove beledigingen in de gevangenis gevlogen … btw een onderzoek wil niet zeggen dat je schuldig bent. In tegenstelling tot de PP (of ja ook Pujol) die wel een veroordeling hebben opgelopen!

    1. ZZZZZZ
     de PP is dus schuldig, de PSOE in Andalucia ook…
     Maar der P…is??? man man Olivier, beetje jammer dit.
     Waar rook is, is vuur en was het nu zijn eerste aanvaring met justitie…..
     Ach jij bent een P fan en die zullen een enorme teleurstelling krijgen als de waarheid boven water komt…..Adolf 2 is het en niets meer.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken