skip to Main Content
Zwemmen in zee bij strand Menorca verboden vanwege blauwe haai
Ultima Hora

Zwemmen in zee bij strand Menorca verboden vanwege blauwe haai

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zwemmen in zee bij strand Menorca verboden vanwege blauwe haai

Ultima Hora

MENORCA – De strandgangers op het Playa Arenal d’en Castell strand op het Balearen eiland Menorca mochten donderdag niet de zee in vanwege een haai. Het ging om een exemplaar van een “tintorera” of blauwe haai die wel vaker gezien wordt nabij de Spaanse kust en in principe niet gevaarlijk is voor de mens.

De haai werd gelokaliseerd rond 13.30 uur donderdagmiddag op slechts enkele meters vanaf het zand van het Arenal d’en Castell strand. Meteen nadat de blauwe haai werd gezien besloten de strandwachten de rode vlag te hijsen en iedereen uit het water te halen.

Op videobeelden is te zien dat de haai rustig voor het strand zwemt en eigenlijk niemand lastig valt, in principe zoals altijd want dit type haai welke veel voorkomt in de Middellandse Zee en dus ook voor de kust van Spanje, is geen mensen aanvaller. Maar een haai blijft een dier en deze kunnen onvoorspelbaar reageren als ze zich bedreigd voelen.

De aanwezigheid van de haai zo vlak voor de kust zorgde voor veel bekijks op het strand. Er waren zelfs enkele personen die ondanks de rode vlag, het verbod van zwemmen in zee én de aanwezige haai toch het water ingingen.

De haai heeft geruime tijd voor het strand gezwommen totdat deze besloot langzaam weg te zwemmen. De rode vlag heeft echter nog tot het einde van de dag op het strand op Menorca gehangen waardoor het pas mogelijk is om op vrijdag bij het Playa Arenal d’en Castell te zwemmen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken