skip to Main Content
Gaat het verboden worden om naakt op het strand te liggen in Vera, Almería?

Gaat het verboden worden om naakt op het strand te liggen in Vera, Almería?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vera1VERA – Er is enige onenigheid over het wel of niet toestaan van het naakt liggen op een van de vele stranden van de badplaats Vera, bekend nota bene vanwege het nudisme. Een nieuwe gemeentelijke verordening schrijft dat strandgangers die naakt op het strand aanwezig zijn boetes kunnen krijgen tussen de 100 en 300 euro.

Het naakt gaan op de stranden van Vera wordt al sinds 1979 toegestaan waarmee Vera een van de eerste badplaatsen was waar nudisme werd toegestaan. Een nieuwe wet die aangenomen is in de gemeente kan daar echter een einde aan laten komen. Volgens de gemeente gaat het om een vergissing en is er geen sprake van een verbod op nudisme. Volgens de vice burgemeester werden er verordeningen overgenomen van andere gemeentes waar het nudisme wel beboetbaar is. Deze paragrafen werden echter niet uit de wetten van Vera gehaald.

De gemeente echter wil alle onenigheid weghalen door een grote uitzondering op te nemen voor alle stranden van de badplaats Vera door te schrijven dat het is toegestaan naakt te liggen op de stranden maar ook naakt door de straten te lopen in bepaalde delen van de stad en woonwijken. Voor Vera is dat erg belangrijk want jaarlijks komen er vele duizenden toeristen naar deze badplaats, juist vanwege het nudisme – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken