skip to Main Content
Bakkerij in Cantabrië heeft plannen om vers brood per drone te gaan leveren

Bakkerij in Cantabrië heeft plannen om vers brood per drone te gaan leveren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brood-drone1SANTANDER – De kleine bakkerij Currus & Co in Cantabrië kan zomaar geschiedenis gaan schrijven als hun plannen werkelijkheid worden door als eerste bakkerij ter wereld haar verse brood te gaan bezorgen via drones. Op dit moment is de bakkerij bezig met proefvluchten die, ondanks de kleine technische probleempjes en restricties, goed verlopen.

Bakkerij Currus & Co in de kleine Cantabrië stad Somo heeft plannen om haar verse brood per drone naar de klanten te gaan brengen. De broden worden in speciale zakken gestopt die op hun beurt weer aan de drones worden gehangen. Door middel van een GPS systeem kan de bakkerij achterhalen waar de klant zich bevindt waarna men de drone met de bestelling op pad kan sturen.

De testvluchten hebben uitgewezen dat het allemaal mogelijk is maar men wacht nog op de goedkeuring van de overheid. Op dit moment mogen drones alleen gebruikt worden voor privé gebruik om foto’s en videobeelden te maken maar niet voor professioneel gebruik. Wanneer deze restricties zijn opgezegd kan men waarschijnlijk in september beginnen met de brood-vluchten.

Deze drones bestellingen zijn uitermate geschikt in het bergachtige Cantabrië waar ook veel mensen in kleine dorpjes wonen ver weg van elke bakkerij. Op deze manier kunnen deze inwoners toch genieten van vers brood.

De bakkerij heeft een promotievideo op YouTube geplaatst die door duizenden mensen bekeken is en een succes is gebleken. Het nieuws werd inmiddels ook al op de nationale televisie getoond. De bakkerij zegt haar inspiratie gehaald te hebben uit het feit dat grote bedrijven zoals Amazon ook plannen hebben/hadden om hun pakketjes via drones te versturen. Wordt dit de toekomst? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken