skip to Main Content
Het is nog even wachten op het mobiele spel Pokémon Go in Spanje *UPDATE*

Het is nog even wachten op het mobiele spel Pokémon Go in Spanje *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Iedereen heeft het erover en er zijn, ondanks het feit dat het spel Pokémon Go nog niet officieel in Nederland, België en Spanje te downloaden is op de smartphone, toch al duizenden spelers die driftig in Spanje op zoek zijn naar de kleine beestjes die men moet vangen. Helaas leiden deze zoektochten nog wel eens tot gevaarlijke situaties en worden sommige plaatsen zoals de Sagrada Familia, Park Guell, het Alhambra of het Prado museum wellicht binnenkort verboden gebieden voor Pokémon Go spelers.

UPDATE: Pokémon Go is enkele uren na verschijning van dit artikel op de markt gebracht in Spanje. Het spel is vanaf nu officieel te downloaden en te installeren via de app winkels van Android en iOS. Er zijn echter al miljoenen mensen die het spel in Spanje spelen en eerder al de internationale versie gedownload hadden buiten de officiële winkels om. Ook in Nederland spelen alweer 1,3 miljoen mensen het Pokémon Go spel en is er een ware run op powerbanks om de batterijduur van de smartphone te verlengen.

Zelden heeft een nieuw smartphone spel/app zoals Pokémon Go zoveel media-aandacht gekregen dan in dit geval. Het is zeer opvallend aangezien het Nintendo spel officieel nog niet eens is gelanceerd in Europa, slechts in landen als de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en Japan. Volgens de media zijn er inmiddels meer dan 7,5 miljoen spelers wereldwijd en loopt dat aantal snel op terwijl er meer dan 10 miljard euro werd verdiend door stijgende Nintendo aandelen op de beurs.

Wat is het

Voor diegene die de opwinding over het nieuwe spel gemist hebben een korte uitleg. Pokémon Go is een locatie afhankelijk spelletje wat op de mobiel of tablet gespeeld kan worden en waarbij deelnemers buiten moeten rondlopen om virtuele beestjes, de Pokémons, te vangen. Het probleem is echter dat deze zoektochten tot gevaarlijke situaties kunnen leiden zoals dat men het speelt achter het stuur van de auto, op de fiets of men gaat zoeken op gevaarlijke en moeilijk toegankelijke plaatsen. Meer informatie kun je ook hier lezen.

Hype

Het spel is nog maar amper een week oud en nu al een waar sociale media fenomeen, iedereen wil het spelen en het aangename zomerweer heeft ervoor gezorgd dat iedereen buiten op straat gaat lopen zoeken naar de Pokémon beestjes. In Nederland, België en Spanje is de mobiele smartphone app nog niet officieel gelanceerd en is deze nog niet te downloaden in de app winkels van Apple en Android. Dit houdt echter niet in dat men het toch via via kan installeren op de smartphone door een APK archief te downloden en te openen, iets wat dus al veel gedaan wordt in onder andere Spanje.

Lancering

Als de Pokémon Go app daadwerkelijk officieel gelanceerd zal worden in Spanje en andere Europese landen zoals Nederland en België dan kan men er wel vanuit gaan dat men het ook veel zal gaan spelen, met alle gevolgen van dien. Nederlanders en Belgen op vakantie in Spanje kunnen de beestjes gaan zoeken aan het strand of bij het zwembad van het hotel terwijl er ook gevreesd wordt dat men op jacht gaat naar de beestjes in de toeristische monumenten zoals het Alhambra, de Sagrada Familia of het Park Güell. Als dat gaat gebeuren dan zullen ook deze plaatsen een verbod moeten gaan uitspreken over het gebruik van Pokémon Go, net zoals het Vaticaan in Rome recent heeft gedaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken