skip to Main Content

Spaanse voetbalcompetitie begint op 21 augustus met in december de eerste El Clásico

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

laliga2017-1aVOETBAL – De Spaanse voetbalbond heeft deze vrijdag de trekking gehouden waarbij de eerste wedstrijden en de hele kalender bekend werden gemaakt van het nieuwe voetbalseizoen 2016/2017. De Spaanse voetbalcompetitie “La Liga” zal komende 21 augustus beginnen en eindigen op 21 mei 2017 wanneer de winnaar van de la Liga competitie bekend moet zijn.

Voetbalminnend Spanje zit al met smart op de begindatum te wachten en 21 augustus, of in ieder geval het weekend van die datum, zal de La Liga BBVA weer officieel van start gaan voor seizoen 2016/2017. Zoals altijd gaat de meeste aandacht uit naar de grotere clubs zoals Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Valencia en Sevilla. In totaal zullen er 38 speelrondes zijn die gespeeld worden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag waarbij de meeste wedstrijden op betaalzenders worden uitgezonden via Movistar+, Bein Sports en Gol.

Openingswedstrijden

Real Madrid zal haar eerste wedstrijd moeten spelen tegen Real Sociedad en FC Barcelona zal voor eigen publiek tegenover Real Betis in het Camp Nou stadion staan. Atlético Madrid zal Alavés treffen terwijl Sevilla tegenover Espanyol staat en Valencia Las Palmas zal ontmoeten tijdens de eerste speelronde. Tijdens de laatste wedstrijd in speelronde 38 zal Real Madrid voor eigen publiek tegenover Málaga staan, FC Barcelona bij Eibar op bezoek gaan en Atlético Madrid de club Athletic Bilbao in eigen stadion zal ontmoeten. Bekijk de hele speelkalender op de officiële pagina van de La Liga.

El Clásico

De eerste van de twee El Clásico wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid zal plaatsvinden in het Camp Nou stadion in Barcelona in het weekend van 3 december 2016 gevolgd door de return wedstrijd op 23 april 2017 in het Bernabeu stadion in Madrid. Op 21 september zal FC Barcelona voor het eerst Atlético Madrid treffen en Real Madrid doet datzelfde op 20 november tijdens de eerste stadsderby.

De Spaanse Supercup tussen FC Barcelona en Sevilla zal gespeeld worden op zondag 14 en woensdag 17 augustus terwijl de Europese Supercup tussen Real Madrid en Sevilla gespeeld gaat worden op 9 augustus in de Noorse stad Trondheim.

Competitie

De La Liga van de Primera División 2016/2017 zal alweer het 86e voetbalseizoen zijn welke gespeeld wordt in Spanje. In totaal zijn er 20 elftallen die in 38 speelronden moeten gaan uitmaken wie de winnaar wordt eind mei 2017. Meestal zijn dat de grote teams zoals FC Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit natuurlijk. FC Barcelona wist in het seizoen 2015/2016 nog de 24e landstitel te winnen en deed dat ook al in 2015, 2013, 2011, etc. Real Madrid is echter de heer en meester wat betreft titels met 32 bekers waarbij de Koninklijke de laatste won in 2012. Atlético Madrid heeft inmiddels 10 landstitels op naam geschreven en won de laatste keer in 2014 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken