skip to Main Content
Spanje verhoogt terreuralarm niet maar gaat wel meer controleren na aanslag Nice

Spanje verhoogt terreuralarm niet maar gaat wel meer controleren na aanslag Nice

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

terrorisme2aMADRID – De Spaanse regering heeft besloten het terreuralarm niet te verhogen van niveau 4 naar 5, het hoogste van de terreuralarmen in het land. Wel heeft men aangegeven nog meer politie naar de toeristische plaatsen te sturen om te controleren en de veiligheid te waarborgen. Er zal daarnaast ook nog meer gecontroleerd gaan worden bij vliegvelden, bus-, metro- en treinstations en wegen.

Spanje heeft sinds de aanslagen in november in Parijs al te maken met een niveau 4 terreuralarm en dat is ook na de andere aanslagen waaronder die in Brussel en Istanbul niet veranderd naar het hoogste niveau 5. Vooralsnog zijn er in Spanje geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen maar moet men wel rekening houden met meer politie op straat, bij belangrijke monumenten en plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen en uiteraard bij de treinstations, metrostations en luchthavens in het land.

Terreurdreiging 4 of ook wel code rood houdt in dat er meer surveillance plaatsvindt op straat en op belangrijke plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Terreurdreiging 5 of code zwart is het hoogste niveau waarbij het leger in staat van paraatheid komt omdat men informatie heeft dat er een aanslag gaat plaatsvinden. Op dit moment is daar voor de Spaanse regering nog geen sprake van en dus blijft het vooralsnog bij terreurdreiging 4, iets wat waarschijnlijk de hele zomer zo zal zijn.

Al meerdere keren hebben terroristische groeperingen zoals ISIS gedreigd met aanslagen in Spanje maar tot nu toe zijn daar nog geen concrete aanwijzingen voor bij de Spaanse autoriteiten. Dreigen en bang maken kan iedereen maar het concreet uitvoeren van aanslagen is moeilijker en iets waar nu nog geen aanwijzingen voor zijn in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken