skip to Main Content
Vliegvelden Spanje hebben tot eind juni 103 miljoen passagiers gehad

Vliegvelden Spanje hebben tot eind juni 103 miljoen passagiers gehad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vliegveld5MADRID – Spanje is een favoriet vakantieland voor bijna 70 miljoen buitenlandse toeristen en veel van hen komen met het vliegtuig naar het land. Tot eind juni landen er 952.917 vliegtuigen op de Spaanse vliegvelden die door de AENA gecontroleerd worden, een 7,2% meer dan dezelfde periode in 2015. Het aantal vliegtuigpassagiers steeg ook met bijna 12% ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de AENA, de Spaanse vliegdienst die de meeste vliegvelden in het land controleert en in beheer heeft, kwamen en vertrokken er tussen 1 januari en eind juni 103,8 miljoen vliegtuigpassagiers naar Spanje, een 11,7% meer dan gedurende dezelfde periode in 2015. De eerste zes maanden waren er ook 7,2% meer vliegtuigen die naar en vanaf de Spaanse vliegvelden vlogen met een totaal van 952.917, bijna één miljoen dus.

Op zondag 10 juli werd een nieuwe record verbroken met op een dag maar liefst 6.653 vliegtuigen, iets wat sinds 2002 niet meer gebeurd was. In de maand juni kwamen er 22,3 miljoen vliegtuigpassagiers naar het land, niet allemaal toeristen uiteraard want ook de Spanjaarden vliegen voor werk naar en vanuit Spanje.

Madrid-Barajas

Tussen begin januari en eind juni kwamen er meer passagiers en vliegtuigen naar het grootste vliegveld van Spanje, Adolfo Suárez Madrid-Barajas met 23,6 miljoen passagiers, een 8,6% meer dan vorig jaar dezelfde periode. Er waren 183.943 vliegtuigen die vertrokken of aankwamen op het vliegveld van de Spaanse hoofdstad.

Barcelona

Op het tweede drukste vliegveld van Spanje, Barcelona-El Prat, kwamen de eerste zes maanden 20,4 miljoen passagiers aan op het vliegveld of vertrokken daarvandaan, een 12,7% meer dan het eerste half jaar in 2015. Er waren 146.397 vliegtuigen die landen of vertrokken vanaf het vliegveld van de Catalaanse hoofdstad, tevens een stijging van 6,8%.

Toeristische vliegvelden

Andere vliegvelden in Spanje deden het ook niet verkeerd en over het algemeen stegen overal de aantallen passagiers. Op het vliegveld van Palma de Mallorca steeg het aantal passagiers met 11,2% aar 10,6 miljoen gevolgd door het vliegveld van Málaga met een 14,6% meer aan passagiers en een totaal van 7,4 miljoen. Het vliegveld van Gran Canaria kreeg de eerste zes maanden van het jaar bijna 6 miljoen passagiers te verwerken, een stijging van 14,2% terwijl ook het vliegveld va Alicante een 16,2% meer passagiers kreeg met een totaal van 5,4 miljoen mensen.

AENA heeft in Spanje de controle over 46 vliegvelden, waaronder de grote en meest toeristische, en daarnaast twee helipuertos of plaatsen waar helikopters landen en vertrekken. Er waren 10 vliegvelden, waaronder Salamanca, León, Córdoba, Girona, Santander, Melilla en Badajoz, waar de aantallen passagiers afnamen gedurende het eerste half jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken