skip to Main Content
Alle “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje nader bekeken

Alle “The Game of Thrones” opnameplaatsen in Spanje nader bekeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De productiecrew van de wereldwijde populaire televisieserie The Game Of Thrones is blijkbaar verliefd geworden op Spanje want net zoals voor seizoenen 5 en 6 heeft men ook voor het nieuwe seizoen 7 opnames gemaakt op verschillende mooie plaatsen in Spanje. Daarnaast heeft men nu al bevestigd dat ook voor het seizoen 8 men weer zal terugkeren naar Spanje voor opnames. Daarom is het tijd voor een overzicht van alle opnameplaatsen in Spanje, van het zuiden in Andalusië naar het noordoosten van Catalonië en het noordwesten van het Baskenland.

Wellicht is het niet voor niets dat de producenten van de populaire HBO tv-serie zo vaak kiezen voor opnames in Spanje. Naast de Amerikaanse fans blijkt dat de Spanjaarden de grootste groep volgers zijn van de wereldwijd uitgezonden serie. Er zijn dan ook veel Spanjaarden als figuranten te zien in de laatste drie seizoenen waarvoor men neerstreek op verschillende locaties in Spanje. Hieronder een kort overzicht met foto’s van de inmiddels wereldberoemde opnameplaatsen in Spanje.

Seizoen 7 (2017)

Het actuele seizoen 7 is op verschillende plaatsen opgenomen in Spanje. Opnieuw ging men in Sevilla op bezoek en maakte men opnames in Almodóvar del Río, Cáceres, het natuurpark Los Barruecos, Trujillo, Zumaia, Bermeo en Santiponce.

Almodóvar del Río // Deze gemeente is gelegen in de provincie Córdoba waar men opnames maakte bij het mooie middeleeuwse kasteel uit XIV welke gevestigd is op een oude Arabische burcht. De opnames vonden gedurende een week plaats in november 2016 waarbij tientallen figuranten deelnamen.

Cáceres // Niet de bekendste stad van Spanje maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf nu zullen duizenden Game of Thrones fans dat zeker gaan doen aangezien men in het oude historisch centrum opnames maakte voor seizoen 7. Deze opnames vonden plaats in november 2016 en ook hier hebben tientallen Spanjaarden als figurant meegedaan.

Los Barruecos // Het gaat in dit geval om een natuurpark gelegen nabij Cáceres. Het Parque Natural de Los Barruecos is gelegen in de gemeente Malpartida en werd uitgekozen vanwege de speciale rotsformaties waar de draken samen met de Lannisters verwikkeld raken in een grote strijd.

Trujillo // In de gemeente Trujillo in Extremadura heeft men voor seizoen 7 opnames gemaakt in het mooie kasteel waarvan de producenten zeiden dat men hier bijna niets hoefde te veranderen. Er werden opnames gemaakt in de binnenplaats en vanaf enkele balkons. Jaime Lannister en Bronn werden hier gesignaleerd waardoor ingewijden menen dat het hier om het Roca Casterly zou gaan.

Zumaia // In oktober 2016 werden er opnames gemaakt op de spectaculaire stranden van Itzurun in de gemeente Zumaia gelegen in Guipuzcoa. Men kwam naar dit strand toe vanwege de prachtige rotsformaties die tevens dienst doen als troon van prinses Daenerys Targaryen.

Bermeo // In de Baskische gemeente Bermeo heeft men opnames gemaakt bij het spectaculaire San Juan de Gaztelugatxe, een kerkje gelegen op een rotspunt in de zee waar een 400 treden lange, slingerende trap naartoe leidt. Het is deze trap die gebruikt werd in de opnames aangezien men het kerkje via de computer verwijderde om daar een groot kasteel te plaatsen.

Sevilla // Net zoals in seizoen 5 en 6 is men ook voor seizoen 7 weer neergestreken in Sevilla. Opnieuw waren de Reales Atarazanas onderdeel van het verhaal en blijkbaar de plaats waar Daenerys Targaryen, Ellaria Arena en Olenna Tyrell onderhandelingen hebben gehouden over de aanlegplaats van de Koning. Het gaat hier om middeleeuwse galerijen die niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Santiponce // Gelegen nabij Sevilla is het Romeinse complex Itálica welke ook voor seizoen 7 gebruikt werd voor opnames. Waarschijnlijk werden deze eeuwenoude ruïnes gebruikt om de verblijfplaats van de draken van Daenerys Targaryen weer te geven. Anderen geven echter aan dat hier gevechten hebben plaatsgevonden. Het is dus niet helemaal zeker wat hier is opgenomen.

Seizoen 6 (2016)

Tijdens het seizoen 6 kwam men voor de tweede keer terug naar Spanje voor opnames die plaatsvonden in het zuiden, noordoosten en noorden van Spanje. Zo waren in seizoen 6 onder andere lokaties in Peñíscola, Almería, Girona en Sevilla te zien.

Girona // Er werden opnames gemaakt in het oude centrum van de stad Girona waarbij met name het middeleeuwse gedeelte rondom de kathedraal centraal stond. De lange trappen die leiden naar de hoger gelegen kathedraal waren veel te zien in verschillende afleveringen in seizoen 6 van de serie als Braavos.

Canet de Mar // Het hele kasteel is weliswaar niet te zien in de serie maar wel de binnenplaatsen en de arkaden waar verschillende personages rond hebben gelopen. Het uit de XI eeuw stammende kasteel Castillo de Santa Florentina in de gemeente Canet de Mar (Barcelona) deed dienst als het woonhuis van Tarly familie.

Natuurpark Bardenas Reales // Het Parque Natural Las Bardenas Reales is gelegen in de deelstaat Navarra en deed in seizoen 6 dienst als de Dothraki zee waar Daenerys Targaryen (Khaleesi) oog in oog staat met minder vriendelijke Khalasar strijders. Het Bardenas Reales is een prachtig en futuristisch gebied om rond te lopen.

Castillo de Zafra // Het Zafra kasteel is gelegen in de provincie Guadalajara en werd gebruikt als flashback voor de dood van Lyanna Stark, de zuster van Ned Stark. De Torre de la Alegría steekt boven alles uit waarbij deze toren samen met de rest van het kasteel prachtig gelegen zijn op een rotsformatie die zo uit een sprookje geplukt is.

Peñiscola // Het mooi gelegen oude dorp van Peñiscola, gelegen op een schiereiland, werd in meerdere afleveringen van seizoen 6 getoond. Peñiscola is gelegen in de provincie Castellón, deelstaat Comunidad Valenciana en huisvest naast een prachtig wit dorp met smalle straatjes en steegjes op de rotspunt ook het oude Papa Luna kasteel. Peñiscola deed in de serie dienst als Meereen.

Alcazaba de Almería // Gelegen in de stad Almería en gebruikt in seizoen 6. Het Moorse fort werd in de serie getoond als het exotische Dorne. Het Alcazaba was een Moors kasteel/fort gebouwd ergens rond de X eeuw door de Kalifaat Abderraman III maar werd in de serie neergezet als onderdeel van Vaes Dothrak.

Sierra de Alhamilla // Dit natuurgebied kan gezien worden als een woestijn en ligt in de provincie Almería. Dit stukje natuur wordt vaker gebruik voor films zoals Indiana Jones en Exodus en in 2015/2016 dus ook voor seizoen 6 van The Game of Thrones als onderdeel van Vaes Dothrak.

Seizoen 5 (2015)

In het vijfde seizoen van de serie werden er voor het eerst opnames gemaakt in Spanje. Dat gebeurde hoofdzakelijk in Andalusië in o.a. Osuna, Córdoba en Sevilla.

Osuna // Het stadje Osuna werd dankzij de televisieserie wereldberoemd nadat in dit grote dorp gelegen in de provincie Sevilla opnames werden gemaakt voor een van de spannendste afleveringen in seizoen 5. Dat gebeurde in de stierenarena Plaza de Toros. Hier vond het gevecht plaats tussen de legers van Meereen en Yunkai waarbij ook de draken een belangrijke hoofdrol speelden. Dankzij de speciale effecten is deze arena zo sterk verbouwd dat er niet veel meer van te herkennen is maar het blijft leuk om naar te kijken.

Alcázar de Sevilla // De Alcázar van Sevilla werd in de serie neergezet als de Watertuinen van Dorne en heeft op de Game of Thrones fans een grote impact gehad. Mede vanwege de Moorse invloeden in het gebouw, de tientallen palmbomen en waterpartijen werd het Alcázar neergezet als een tropisch paradijselijk paleis en werden hier prachtige opnames gemaakt.

Córdoba // In de Andalusische stad Córdoba werd niet gekozen voor opnames in het meer voor de hand liggende Mezquita maar voor de Romeinse brug. In de serie werd deze brug omgetoverd tot de Volantis brug over de Rhoyne rivier. Het werden spectaculaire opnames gemaakt met verschillende camera’s en drones maar dankzij de speciale effecten is er van de oude Romeinse brug niet veel meer te zien in de serie.

De producenten van de Game of Thrones serie hebben al aangegeven voor seizoen 8 opnieuw terug te keren naar Spanje. Dat moet dan gebeuren in onder andere Sevilla, een stad die blijkbaar zeer geliefd is als opnames plaats voor de producenten van de HBO serie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Positief voor spanje, en een goede serie. Maar verkies toch Vikings, en de mooie ierse locaties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken