Eerste DJ kliniek geopend op partyeiland Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het Balearen eiland Ibiza heeft de eerste kliniek die exclusief voor DJ’s en producers is opgezet. Het gaat om een gezondheidscentrum voor die personen die in het nachtleven werken, dus ook voor producers, licht dj’s etc. Het idee werd geboren tijdens de laatste editie van de International Music Summit en kreeg meer vorming na de dood van dj en producer Avicii en de Remedy State retraite afgelopen mei.

De eerste dj- en producers kliniek is geopend in Sant Josep en werd opgezet door producer Ben Turner, manager van o.a. Richie Hawtin en samen met Pete Tong de medeoprichter van de International Music Summit.

Een intens tempo van werk, slapeloze nachten, reizen over de hele wereld, veranderingen in schema, eenzaamheid, ongecontroleerd ego, verslavingen en depressie zijn enkele van de vele uitdagingen en moeilijkheden waarmee een dj te maken heeft. “Zelfs zonder drugs of alcohol is het niet goed om op tournee te gaan”, aldus dj Pete Tong.

Volgens een onderzoek van de Britse liefdadigheidsinstelling Help Musicians UK hebben muzikanten drie keer meer kans om te lijden aan angst en depressie.

De kliniek is gelegen in Sant Josep, is geïnspireerd door ayurveda, een traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent. Onder de activiteiten zijn oefening, slaapregulatie, fysiotherapie, voedingswaarde begeleiding en medische evaluatie.

De eerste georganiseerde retraite was afgelopen mei (Remedy State) en bestond uit biologische maaltijden, consulten met een arts, een voedingsdeskundige, een therapeut, een coach en natuurwandelingen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Ibiza het eiland wat je 100% moet ontlopen, een kartonnen doos als huis kost je daar al 300 euro, alles wat normaal is vervalt daar.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.